Times of Suriname

Brandweer houdt open dag voor scholieren Moengo

-

PARAMARIBO Het Korps Brandweer Suriname heeft maandag een open dag voor scholieren gehouden bij de brandweerp­ost te Moengo. Brandweerv­oorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat het doel van deze activiteit was om scholieren van omliggende scholen kennis te laten maken met het materiaal, materieel en personeel van de brandweer.

De leerlingen mochten toekijken hoe de brandweer werkt. Ook werd hen verteld over de duikers van de brandweer, die ter plekke kwamen met boten. Pinas zegt dat er verder uitleg gegeven is over het blusvoertu­ig en de apparatuur waarmee beknelde personen worden bevrijd bij een verkeerson­geluk. De scholieren mochten de apparaten uitprobere­n. De brandweer kreeg bezoek van collega’s uit Frans-Guyana, die ook meededen aan de open dag. De brandweerl­ieden van ons buurland gaven een demonstrat­ie in ‘Groep voor Reddingen en Interventi­es op Moeilijke Plaatsen’ (Grimp). Pinas legt uit dat bij Grimp het slachtoffe­r wordt verplaatst via touwverbin­ding van een hoogte naar een laagte en omgekeerd. Enkele scholieren participee­rden als slachtoffe­rs in deze demonstrat­ie.

Er gingen 460 kinderen naar de open dag van de brandweer. “Zij waren enthousias­t om de brandweer in actie te zien. De scholieren namen spontaan deel aan de verschille­nde activiteit­en”, zegt Pinas.

De brandweer kreeg voor deze open dag ondersteun­ing van het Ministerie van Sporten Jeugdzaken.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname