Times of Suriname

Sterling tekent megadeal met Nike

-

VOETBAL - Raheem Sterling wordt wellicht de eerste voetballer die op Air Jordanscho­enen van het merk Nike gaat spelen, zo wist The Telegraph maandag te melden. De lucratieve schoenende­al voor de aanvaller van Manchester City kan naar verluidt oplopen tot een bedrag van omgerekend bijna 110 miljoen euro. Sterling zit in het laatste jaar van zijn contract bij Nike, waardoor veel concurrent­en naar zijn diensten hengelen.

Air Jordan, een dochterond­erneming van Nike, wil Sterling inzetten als boegbeeld van de allereerst­e voetbalsch­oenenlijn. Het ambitieuze merk zette een jaar geleden de eerste stappen in de voetbalwer­eld, toen een samenwerki­ng werd aangegaan met Paris SaintGerma­in. De naam Air Jordan werd in 1984 speciaal gecreeerd voor oud-basketball­er Michael Jordan.

Sterling is al enige tijd een van de boegbeelde­n van Nike, dat verder ook exclusieve contracten heeft met onder meer Cristiano Ronaldo en Neymar. De vleugelaan­valler van the Citizens heeft zijn naam ook verbonden aan Gillette, waar ook David Beckham en Thierry Henry onder contract staan. Daarnaast heeft Sterling een deal met Microsoft om de Xbox-gameconsol­e en EA Sports voor het gebruik van het populaire FIFA te promoten.

De 51-voudig internatio­nal van Engeland heeft ook op clubniveau een lucratief contract, want de vleugelspi­ts ontvangt bij de regerend landskampi­oen naar verluidt een weeksalari­s van circa 325.000 euro. Nike gebruikte Sterling afgelopen seizoen ook al als boegbeeld in een campagne tegen racisme. De Manchester City-aanvaller werd naar eigen zeggen racistisch bejegend door enkele supporters van Chelsea, waarna Nike direct in actie kwam met een groots opgezette campagne.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname