Times of Suriname

Klopp blijft hoopvol

-

VOETBAL - Liverpool moet doelman Alisson Becker ‘een aantal weken’ missen. Dat heeft Liverpool maandag bekendgema­akt. De Braziliaan­se doelman liep vrijdag een kuitblessu­re op in het met 4-1 gewonnen thuisduel met Norwich City. Liverpool-coach Jürgen Klopp gaf al aan dat hij niet verwachtte dat Alisson snel weer op het veld zou staan. Die vermoedens worden nu bevestigd. “Het is een kuitblessu­re die hem wel een tijdje aan de kant zal houden”, stelt de Duitse coach op de website van Liverpool. “Ik wil nog geen exacte voorspelli­ng doen over wanneer hij weer terug zal zijn, maar het zal wel even duren. Zeker een aantal weken.” In Engelse media verschenen al berichten dat de Braziliaan­se doelman liefst twee maanden lang toe zou moeten kijken, maar Klopp hoopt dat het niet zover komt. “Alisson was niet vaak geblesseer­d in zijn carrière dus ik wil graag afwachten hoe de blessure zich ontwikkelt. Maar hij zal er in elk geval niet bij zijn in de komende weken.”

Door het wegvallen van Alisson heeft Liverpool nog maar één fitte keeper over: Adrián, die onlangs transfervr­ij overkwam van West Ham United, omdat Simon Mignolet vertrok naar Club Brugge. Derde doelman Caoimhin Keller is nog op de weg terug van een gebroken hand en nog niet honderd procent fit. “Dat is geen situatie waar je in wilt zitten, dat je maar één fitte keeper hebt”, zei Klopp. “Maar het is hoe het is.”

Liverpool neemt het woensdag in de Europese Super Cup op tegen Chelsea. Vervolgens wachten Premier League-duels met Southampto­n (uit), Arsenal (thuis) en Burnley (uit). Klopp verwacht dat Adrián er klaar voor is met zijn jarenlange Premier Leagueerva­ring. “Hij blaakt van het zelfvertro­uwen. Hij is hier ook niet gekomen om een paar jaar op de bank te zitten. Als je in een situatie als deze terecht komt, wil je iemand hebben die ervaring heeft. Hij is 32, een rustige jongen, goed met zijn voeten. Dat is positief.” (VI)

 ??  ?? Liverpool moet Alisson Becker een aantal weken missen vanwege een kuitblessu­re, maar trainer Jürgen Klopp van de club hoopt de Braziliaan­se doelman eerder tot zijn beschikkin­g te hebben. (Foto: Goal)
Liverpool moet Alisson Becker een aantal weken missen vanwege een kuitblessu­re, maar trainer Jürgen Klopp van de club hoopt de Braziliaan­se doelman eerder tot zijn beschikkin­g te hebben. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname