Times of Suriname

ING verlaagt spaarrente van 0,03 naar 0,02 procent

-

AMSTERDAM - ING gaat per 15 augustus de spaarrente op vrij opneembare spaarreken­ingen verlagen naar 0,02 procent. Dat maakte de bank gisteren bekend. Momenteel ligt de spaarrente bij ING nog op 0,03 procent. ING is niet de eerste bank met een dergelijk lage spaarrente, ABN AMRO verlaagde de spaarrente in juli al naar 0,02 procent. Bij de Rabobank staat de spaarrente nog wel op 0,03 procent. Sommige kleinere banken bieden nog een spaarrente tot 0,25 procent aan, maar bijvoorbee­ld Triodos Bank heeft de rente al langer op 0 procent staan.

Die lage en soms negatieve rentes zijn vooral het gevolg van beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Die probeert met stimuleren­d beleid de rentes zo laag mogelijk te houden om de Europese economie te stimuleren en zo de inflatie de stijging van het prijspeil - aan te jagen. ING-topman Hamers negatieve rente De lagere spaarrente komt

overweegt niet onverwacht: niet alleen verlaagde ABN AMRO de spaarrente in juli, ook zei ING-topman Ralph Hamers begin augustus dat de bank een negatieve spaarrente overweegt.

Bij een analistenc­all na de publicatie van de kwartaalci­jfers zei Hamers dat de bank haar spaarrente­beleid onder de loep neemt vanwege het stimulerin­gsbeleid van de ECB. “De vraag is: ‘Ga je negatieve rente rekenen op spaargeld of zijn er andere manieren om te compensere­n?’”, aldus de topman. (NU/ Foto:Consumente­nbond)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname