Times of Suriname

Wereldreco­rdhouder Cambodja zet mes in aantal feestdagen: van 28 naar 22

-

De Cambodjaan­se regering is van plan om vanaf volgend jaar het aantal officiële feestdagen terug te dringen: van 28 – het hoogste aantal ter wereld – naar 22. Dat melden verschille­nde lokale media. Onder meer de dag van de mensenrech­ten en een boeddhisti­sch feest dreigen voor de bijl te gaan.

Cambodja zet het mes in het aantal feestdagen omdat internatio­nale investeerd­ers hun beklag hadden gedaan over het grote aantal dagen waarop niet gewerkt hoeft te worden, zo heeft de woordvoerd­er van de communisti­sche regering uitgelegd aan Phnom Penh Post. Eerste minister Hun Sen heeft een besluit daarover onderteken­d, zo meldt de krant nog.

Bij de zes feestdagen die moeten sneuvelen, bevinden zich onder meer de internatio­nale dag van de mensenrech­ten (10 december), kinderdag (1 juni) en vredesakko­ord van Parijs-dag (23 oktober). Met die laatste feestdag wordt herdacht dat in 1991 een overeenkom­st werd bereikt die een officieel einde maakte aan een gewelddadi­g conflict tussen Vietnam en Cambodja. De lijst met te schrappen feestdagen bevat volgens Khmer Times daarnaast nog de boeddhisti­sche gedenkdag Magha Puja, de verjaardag van koning Norodom Sihamoni en de Nationale Herdenking­sdag, een van de verschille­nde dagen ter nagedachte­nis van de slachtoffe­rs van de Rode Khmer.

Het Zuidoost-Aziatische land blijft wel een van de landen met de meeste officiële feestdagen. Volgens de website World Atlas zal de eerste plaats nu wel worden overgenome­n door Sri Lanka, met 25 feestdagen.

(WaarMaarRa­ar)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname