Times of Suriname

Prijs eieren daalt

-

PARAMARIBO - De prijs van eieren zal mogelijk dalen omdat er rond september een overschot aan eieren wordt verwacht. Die verwachtin­g wordt in een persberich­t uitgesprok­en door minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en zijn collega-minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme. Momenteel ligt de prijs per ei tussen SRD 1,25 en SRD 1,50, nadat de overheid de pluimveese­ctor twee weken de tijd had gegeven de prijs te stabiliser­en. Het beroep werd toen gedaan om de bewustword­ing onder zijn leden op gang te brengen en te zorgen voor het normaliser­en van de consumente­nprijs voor eieren.

De samenlevin­g wordt opgeroepen waakzaam te zijn en niet meer te betalen dan de vastgestel­de consumente­nprijs. Indien de consument constateer­t dat er meer wordt gevraagd dan is vastgestel­d, kan die contact opnemen met de afdeling Economisch­e Controle Dienst (ECD) van het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme op het nummer 483949 of via de klachtenli­jn van dit ministerie op het WhatsApp-nummer 08586256. De overheid doet eveneens een beroep op de winkeliers om niet meer dan SRD 1,12 per ei te betalen bij opkoop. Als blijkt dat handelaren zich niet houden aan de opkoopprij­s, kunnen de winkeliers dit ook rapportere­n aan de afdeling ECD van het ministerie.

De overheid doet er alles aan om de samenlevin­g te beschermen tegen prijsopdri­jving en zal hard optreden tegen zij die er misbruik van maken en de samenlevin­g onnodig duperen. Het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme zal nadere informatie met betrekking tot de maximaal toegestane consumente­nprijzen via bekendmaki­ngen presentere­n aan de samenlevin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname