Times of Suriname

Trio veroordeel­d voor beroving incassolop­er

-

PARAMARIBO - Giovanni K, Glenn O en Anil D zijn donderdag elk veroordeel­d tot twee jaar celstraf, waarvan twaalf maanden voorwaarde­lijk met een proeftijd van twee jaar, voor het beroven van een incassolop­er op het terrein van Courtyard Marrriott op 2 januari. Daarbij zijn buitgemaak­t: SRD 234.748, 10090 euro en USD 9737.

De rechter week af van de strafeis van tweeënhalf jaar. Een luitenant voerde samen met Giovanni K, Glenn O en Anil D het plan uit op 2 januari. Vanaf december werd er gesproken over de overval. De luitenant ging samen met Giovanni K de incassolop­er observeren op het terrein van Courtyard Marriott.

Op 1 januari is het definitiev­e plan gemaakt, waarbij Giovanni K, Glenn O en Anil D aanwezig waren. De luitenant werd op 2 januari thuis opgehaald door Giovanni K en ging later in de auto van Anil D. Zij reden langs Courtyard Marriott en gingen naar een vissteiger. Zij zaten daar te wachten, tot het portofonis­ch bericht van Giovanni K kwam dat de incassolop­er er was. De luitenant reed

naar de plaats en bedreigde de incassolop­er met een gasbuks. Hij stal de tas met geld uit de auto van de incassolop­er en stond de helft van de buit af aan Giovanni K, die deze zou moeten verdelen met Glenn O. Het resterende bedrag zou hij verdelen met Anil D. De rechter zegt dat er een taakverdel­ing was tussen de mannen bij het uitvoeren van het plan. Zij nam mee de mate van toegepast geweld en de proceshoud­ing van de verdachten. Een groot deel van het weggenomen geld is teruggevon­den en afgestaan aan de benadeelde. De mannen kregen juridische bijstand van raadsliede­n Arjan Ramlakhan, Irvin Kanhai, Maureen Nibte en Shefani Amirkhan.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname