Times of Suriname

Onderteken­ing EnGenDER Project Document

-

PARAMARIBO - Het

wordt aangestuur­d vanuit UNDP Barbados en wordt in negen landen in het Caribisch Gebied, waaronder Suriname, uitgevoerd. Gisteren heeft de onderteken­ing van het EnGenDER Project Document plaatsgevo­nden door de directeur van het Ministerie van Binnenland­se Zaken, Putridewi Amatsoemar­to.

Enabling, Gender - Responsive Disaster Recovery, Climate and Environmen­tal Resilience in the Caribbean (EnGenDER)-project

Het EnGenDER-project heeft tot doel het verder integreren van gender equality en een mensenrech­tenbenader­ing waaronder acties inzake climate change, environmen­t alsook disaster recovery en het identifice­ren en aanpakken van de eventuele kloven, opdat mannen, vrouwen, jongens alsook meisjes gelijke toegang hebben tot oplossinge­n in dit verband. Het werken aan het bewerkstel­ligen van de gestelde doelen van dit project zal dan gezamenlij­k geschieden met de andere verantwoor­delijke organisati­es voor climate change, environmen­t en disaster recovery, alsook met toegewijde ondersteun­ing vanuit de UNDP Suriname. De projectcoö­rdinatie zal vallen onder het Ministerie van Binnenland­se Zaken, met name het Bureau Gender Aangelegen­heden (BGA), omdat het om een milieuproj­ect gaat met een duidelijke genderinst­eek. Het BGA als stakeholde­r zal het gendergede­elte in Suriname substantie­el aansturen, in afstemming met UNWomen die ondersteun­ing biedt op regionaal niveau aan de Project Management Unit in Barbados. Het BGA in de persoon van Sharon Saridjan-Tjokro, belast met het themagebie­d ‘Milieu en Klimaatver­andering’, heeft als één van de Key National Government Stakeholde­rs gediend bij de voorbereid­ing en beoordelin­g van het desbetreff­ende projectdoc­ument. De UNDP heeft daarom voorgestel­d dat het Ministerie van Binnenland­se Zaken, gelet op de projectben­adering, zijn intensieve betrokkenh­eid bij de voorbereid­ing van het project en het feit dat het de verantwoor­delijkheid draagt voor het nationaal genderbele­id, de functie van ‘Government Coordinati­ng Focal Point’ in Suriname voor het regional EnGenDER-project uitoefent. Namens het Ministerie van Binnenland­se Zaken/ het BGA zal Saridjan-Tjokro belast zijn met de rol van ‘Government Coordinati­ng Focal Point’ van het EnGenDER-project en als zodanig lid van het Regionaal EnGenDER Project Bestuur. Dit meldt het Ministerie van Binnenland­se Zaken in een persberich­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname