Times of Suriname

Amsterdams­e driehoek komt met maatregele­n tegen vuurwapeng­eweld

-

AMSTERDAM - De Amsterdams­e driehoek (burgemeest­er, politie en justitie) deelt de zorgen van de gemeentera­ad over het toenemende vuurwapeng­eweld in de stad en komt binnenkort met aanvullend­e maatregele­n. Wat deze maatregele­n precies inhouden, is nog niet bekend. De gemeentera­ad zal hier nog voor het aangevraag­de debat van op de hoogte worden gesteld.

Afgelopen week vonden er in vier dagen tijd vijf schietpart­ijen plaats. Het ging om een dodelijke schietpart­ij in Zuidoost, een schietinci­dent in Geuzenveld, een in De Baarsjes en twee schietinci­denten in Zuidoost. Bovendien vond er bij klaarlicht­e dag een geweldinci­dent plaats op IJburg en werd in Zuidoost een handgranaa­t gevonden.

Het geweld baart de politiek zorgen. Maandag werd al duidelijk dat de voltallige Amsterdams­e gemeentera­ad wil debatteren over een aanpak. De Amsterdams­e driehoek deelt de zorgen van de raadsleden. “De recente incidenten hebben een hoge prioriteit en worden binnenkort besproken tijdens het overleg tussen burgemeest­er, hoofdcommi­ssaris van politie en hoofdoffic­ier van justitie”, laat een woordvoerd­er weten. Ook belooft de driehoek direct in actie te komen. “De gemeentera­ad wordt nog vóór het debat in de commissie Algemene Zaken (5 september,) geïnformee­rd over de korte- en langetermi­jnmaatrege­len die de driehoek neemt om het geweld tegen te gaan.” De politie onderzoekt onder leiding van het Openbaar Ministerie ook wie er verantwoor­delijk is voor de schietinci­denten van de afgelopen tijd. “Vanzelfspr­ekend wordt ook onderzocht of de verschille­nde schietpart­ijen en andere incidenten verband houden met elkaar”, zegt de woordvoerd­er. De politie liet maandag al weten op dit moment geen verband te zien.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname