Times of Suriname

Vermiste Nora dood teruggevon­den in Maleisisch­e jungle

-

MALEISIË - Het lichaam van de vermiste Nora Quoirin (15) is gevonden in de Maleisisch­e jungle. Dat bevestigde de politie. Het stoffelijk overschot werd ontdekt in de buurt van een waterval, op zo’n anderhalve kilometer van het resort. Ze zou geen kleren gedragen hebben. Voor haar ouders, die gisteren nog een beloning van bijna 11 duizend euro uitloofden voor de gouden tip, komt de klap bijzonder hard aan. Zij hebben hun dochter inmiddels geïdentifi­ceerd. De FransIerse tiener verdween op 4 augustus uit een ressort in Maleisië.

Na tien dagen is er dus een tragisch einde gekomen aan de zoektocht. Een van de vrijwillig­ers ontdekte om 14 uur het lichaam naast het water, in heuvelacht­ig gebied met een ravijn. Dat gebied was eerder al eens doorzocht, maar door nieuwe aanwijzing­en loonde het de moeite om terug te keren.

“We hadden opgevangen dat ze heel graag naar die waterval wilde gaan”, vertelt Shirley Yap. “Blijkbaar had haar moeder er heel wat over verteld. We volgden daarom de stroom.”

Reddingste­ams

hadden

de grootste moeite om de plek te bereiken. Morgenocht­end vindt nog een autopsie plaats. “Nora is ons eerste kind. Sinds de dag van haar geboorte is ze erg kwetsbaar. Ze is ons zeer dierbaar”, klonk het gisteren nog in een mededeling van de ouders. “De politie zet alles op alles om onze dochter terug te vinden. We hebben beslist om een beloning van tienduizen­d Britse pond (omgerekend zo’n 10.800 euro) uit te loven voor informatie die leidt tot haar redding.”

Ongeveer 350 mensen zochten naar Nora, die meer dan een week geleden verdween. Volgens haar ouders zou Nora ontvoerd zijn, maar volgens de politie is er geen bewijs om die theorie te bevestigen. Toch wordt die piste voorlopig nog niet uitgeslote­n. De hulpdienst­en houden er echter ook rekening mee dat het meisje zelf uit het raam is geklommen. Volgens haar familie zou ze echter nooit uit vrije wil zelf weggaan en zou ze niet weten hoe ze hulp moet zoeken als ze in nood is.

De stortbuien en de dichte mist zorgden ervoor dat de zoektocht erg moeizaam verliep. Speurders zochten vorige week met behulp van helikopter­s, drones en speurhonde­n in een straal van 6 kilometer rond het resort. Gisteren ging de zoektocht verder in de buurt van de berg Berembun. De Maleisisch­e instanties kregen hulp van de Britse National Crime Agency (NCA) en de Metropolit­an Police om de verdwijnin­g op te lossen.

Ook lokale sjamanen sloten zich aan bij de zoektocht naar Nora. De medicijnen­mannen, die in Maleisië bekend staan als bomoh, leken in de jungle in trance te raken terwijl ze rituelen uitvoerden. “We blijven hier vannacht om te kijken of we haar kunnen vinden”, zei sjamaan Mohd Khalid Mohamed.

Eerder probeerden speurders de tiener uit de jungle te lokken met de stem van haar moeder. “We hebben de opname afgespeeld met geluidsver­sterkers toen we op pad gingen”, zei de politieche­f van de staat Negeri Sembilan tegen verslaggev­ers. De politie hoopte dat het kwetsbare meisje, dat een leerstoorn­is heeft, zou reageren op het stemgeluid van bekenden. Maar de actie leverde geen succes op.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname