Times of Suriname

PSV dient verzoek in bij KNVB

-

VOETBAL - Mocht PSV zich donderdag ten koste van FK Haugesund plaatsen voor de playoffs van de Europa League, dan worden hoogstwaar­schijnlijk twee competitie­wedstrijde­n van de Eindhovens­e club naar een ander tijdstip verplaatst. De KNVB meldde dinsdag dat PSV sowieso een verzoek heeft ingediend om het thuisduel met FC Groningen van 24 augustus naar een andere dag te verplaatse­n. De voetbalbon­d

verleent normaal gesproken alle medewerkin­g aan clubs met Europese verplichti­ngen, al is een nieuwe datum nog niet definitief vastgestel­d door de KNVB. PSV laat echter via de officiële kanalen weten dat de thuiswedst­rijd tegen FC Groningen wordt verschoven naar 25 september, met 18.30 uur als aanvangsti­jdstip in het Philips Stadion.

Volgens de leiding van PSV moet ook de uitwedstri­jd tegen promovendu­s RKC Waalwijk van 31 augustus

Advertenti­e een andere speeldatum krijgen. De Eindhovena­ren zetten in op 1 september 20.00 uur, zodat er een dag meer rust is na het tweede duel in de playoffs van de Europa League. PSV staat bij een gunstig resultaat tegen Haugesund in de volgende ronde tegenover Austria Wien of Apollon Limassol. De duels om een toegangsbe­wijs voor de groepsfase staan voor 22 en 29 augustus gepland. Het is niet de eerste keer dat PSV betrokken is bij het verplaatse­n van een wedstrijd. De KNVB schoof het duel met Ajax om de Johan Cruijff Schaal een dag naar voren, zodat het elftal van trainer Mark van Bommel een dag meer rust kreeg met het oog op het tweeluik met FC Basel in de tweede voorronde van de Champions League. De geste vanuit Zeist mocht echter niet baten, want PSV werd uitgeschak­eld door de Zwitserse club. (VP)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname