Times of Suriname

Amiens verloor bijna miljoenen door hackers

-

VOETBAL - Amiens ontvangt een doorverkoo­ppercentag­e van twaalf miljoen euro door de transfer van Tanguy Ndombélé van Olympique Lyon naar Tottenham Hotspur en volgens France Bleu Picardie hebben hackers geprobeerd om twee miljoen euro van dat bedrag in handen te krijgen. De politie heeft een grootschal­ig onderzoek op poten gezet, al zijn de daders nog niet gepakt.

De poging van diefstal vond plaats rondom de oefenwedst­rijd van Amiens tegen Leganés op 3 augustus. Volgens bovengenoe­mde Franse krant werd de interne mailserver van de club uit de Ligue 1 gehackt, waarna een factuur ter waarde van 600.000 euro werd onderschep­t. Daarnaast is door de nog niet geïdentifi­ceerde hackers geprobeerd om geld over te maken naar een bankrekeni­ng in Spanje. De geplande overschrij­ving werd echter tijdig geannuleer­d.

Het is niet de eerste keer dat Amiens te maken heeft met internetdi­efstal. Bij de transfer van Noam Emeran naar Manchester United in januari is door hackers geprobeerd om een deel van de transferso­m in handen te krijgen. Met de overgang van de aanvaller naar Engeland was naar verluidt, een bedrag van tussen de 80.000 en 100.000 euro gemoeid.

Ndombélé zette bij Amiens zijn eerste stappen in het betaald voetbal, met de overstap in 2017 naar Lyon als beloning voor zijn stormachti­ge ontwikkeli­ng. Les Gones betaalden circa acht miljoen euro voor de middenveld­er, die onlangs een zesjarig contract tekende bij Tottenham. De verliezend­e Champions Leaguefina­list legde ongeveer 62 miljoen euro neer voor Ndombele, die daarmee uitgroeide tot de duurste aankoop van the Spurs ooit. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname