Times of Suriname

Kinderwage­n vliegt in brand door geraapte stenen van het strand

-

Vakantievi­erders in het Zeeuwse Cadzand kregen gisteren de schrik van hun leven toen bleek dat de stenen die zij die middag hadden geraapt op het strand en in het mandje onderin de kinderwage­n hadden gelegd, uit het niets in brand waren gevlogen. Op de stenen bleek fosfor te zitten. Het lijkt zo onschuldig: je bent met je gezin op vakantie en raapt tijdens een strandwand­eling in het Zeeuwse Nieuwvliet een aantal bijzondere stenen. Dat de stenen helemaal niet onschuldig waren, bleek toen ze in het mandje van de kinderwage­n spontaan in brand vlogen.

“Op de stenen blijkt fosfor te zitten, dat spontaan begon te branden. Doordat het strand is opgespoten in Cadzand en Nieuwvliet, kan de kans bestaan dat ook stenen meekomen waar jarenlang oude munitie op heeft gelegen en die fosfor heeft gelekt op de stenen”, schrijft de brandweer op Facebook.

De brandweer ontdekte de brand in de vakantiewo­ning in Nieuwvliet-Bad. Na het blussen werd de woning geventilee­rd, bovendien werd alles dat met de stenen in aanraking was geweest buitengeze­t. Niemand raakte gewond bij de brand.

Het stuk strand waar de stenen waren gevonden, werd door de brandweer nog afgezocht maar andere ‘fosfor’-stenen werden niet meer gevonden.

(MSN)

1966 - Halle Berry

Halle Maria Berry (Cleveland (Ohio), 14 augustus 1966) is een Amerikaans actrice en model. Ze won in 2002 de Oscar voor beste actrice voor haar rol in Monster’s Ball. Ze was de eerste gekleurde actrice die deze Oscar won. Daarnaast kreeg ze meer dan 25 andere acteerprij­zen toegekend, waaronder een Zilveren Beer (voor Monster’s Ball), een Emmy Award en een Golden Globe (beide voor Introducin­g Dorothy Dandridge).

Op 3 april 2007 kreeg Berry een ster op de Hollywood Walk of Fame. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen.

(Foto: Sophistica­ted Allure)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname