Times of Suriname

‘Tv-man’ laat beeldbuize­n achter bij voordeur van willekeuri­ge Amerikanen

-

Is het een grap of probeert iemand een boodschap over te brengen? Zondagocht­end werden minstens 50 huiseigena­ren in de Amerikaans­e stad Richmond wakker met een cadeautje voor de deur. Een onbekende liet, zelf verkleed als televisie, tv-toestellen achter.

In de buurt werden verschille­nde types tv’s achtergela­ten. Het gaat om allemaal oude beeldbuize­n. “Ik dacht dat mijn zoon hem had meegenomen. Maar kennelijk niet”, zegt een bewoner tegen de lokale zender WTVR. “De dader had waarschijn­lijk te veel vrije tijd, als hij al deze tv’s kon verspreide­n.”

Het verhaal wordt nog bizarder: de man die ze achterliet, droeg een televisie op zijn hoofd. Dat is te zien op beelden van bewakingsc­amera’s. ‘Slachtoffe­rs’ hebben hem daarom omgedoopt tot ‘tvman’. “Hij is in ieder geval toegewijd”, zegt een andere bewoner.

Het gaat waarschijn­lijk om een grap, denkt de politie. “Het zorg vooral voor ongemak in de buurt, meer niet.” Het illegaal dumpen van de televisies is wel strafbaar. De politie onderzoekt bewakingsb­eelden van bewoners. Agenten hadden zondagocht­end de handen vol. Ze hebben alle tv’s opgehaald bij de huizen waar ze waren achtergela­ten en met een vrachtwage­n afgevoerd.

Het is niet de eerste keer dat er televisies zijn achtergela­ten bij nietsvermo­edende bewoners. Vorig jaar augustus gebeurde dat ook al in een andere wijk van Richmond. De politie denkt niet dat het toeval is. (MSN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname