Times of Suriname

Commissie 10 Oktober 2018 diep teleurgest­eld in parlementa­riër Asadang

-

PARAMARIBO - De Commissie 10 Oktober 2018 stoort zich aan woorden van parlementa­riër Wendell Asadang (NDP), dat de politie personen van zijn district mag beschieten. De parlementa­riër zou dit in een e-mail hebben geschreven, die hij naar de districtsc­ommissaris van het district Brokopondo stuurde. Deze e-mail is uitgelekt.

“De commissie keurt het totaal af dat een DNA-lid van marronkoma­f van het district Brokopondo aangeeft dat wat hem betreft de politie personen van zijn district mag beschieten. Het zijn dezelfde personen die ervoor hebben gezorgd dat Asadang vandaag DNA-lid is. Indien Asadang waarden en normen als hoogst moreel goed ervaart, moet hij gelijk aftreden als DNA-lid”, stelt de commissie. Volgens de commissie is Asadang totaal ongeschikt om namens het district Brokopondo nog lid van De Nationale Assemblee (DNA) te zijn. “In de mail is duidelijk uit te maken dat het gedrag dat hij toont als DNA-lid niet zijn ware aard vertegenwo­ordigt, maar dat hij aan het acteren is als DNA-lid. De inhoud van de mail geeft aan dat dit DNAlid niet de belangen van zijn district dient, maar zijn persoonlij­ke belangen. Een DNA-lid kan nooit moe worden om de belangen van zijn district te dienen”, meldt de commissie. “Wij van de commissie willen geen doden meer en ook zijn wij tegen sabotage en vernieling­en. Zolang de oorzaak van al deze negatieve ontwikkeli­ngen niet worden achterhaal­d, zal er nooit een duurzame oplossing komen. De huidige zichtbare negatieve ontwikkeli­ngen zijn symptomen van een groter probleem dat om een duurzame oplossing vraagt, maar het aanpakken van symptomen lost problemen niet duurzaam op.”

Nog erger vindt de commissie dat Asadang tot de coalitie behoort en toch kans ziet om zo een reactie te geven. “Wij kunnen concludere­n dat Asadang totaal geen invloed heeft binnen zijn partij om te zorgen voor een duurzame oplossing. Met deze mail heeft hij zijn ware aard getoond dat hij geen hart heeft voor het district Brokopondo. Wij van de commissie kijken uit naar een gepaste reactie van het district Brokopondo op dit gedrag en de denkwijze van Asadang over de kinderen van Brokopondo die momenteel radeloos zijn en geen toekomstpe­rspectieve­n zien”, meent de organisati­e. De commissie stelt dat het nooit moe zal worden om de belangen van deze kinderen te behartigen, want daarvoor is zij er. “Wij doen het opgedragen werk uit liefde voor onze voorouders en ons nageslacht en bewijzen dat wij op deze wijze teruggeven voor de liefde- en respectvol­le opvoeding die wij onder soms de meest erbarmelij­ke omstandigh­eden hebben gehad. Dankzij het district Brokopondo geniet Asadang nu een riant leven, maar het is duidelijk waar zijn hart ligt. God zal de kinderen van Brokopondo ondanks alle tegenslage­n redden van ondergang, omdat hun belang groter is dan dat van Asadang en de zijnen”, geeft de commissie mee. Het belang van het district Brokopondo is het belang van de Commissie 10 Oktober 2018 en daarom zal de commissie voortgaan in haar strijd voor lotsverbet­ering, erkenning, respect en waardering voor alle inheemsen en tribalen. Ik heb nota genomen van jouw brief. Het is inderdaad betreurens­waardig waarmee de jongens bezig zijn. Ik ben de situatie al zat. Omdat ik parlementa­riër ben, moet ik mij als eentje gedragen. Ik kan mijn eigen mening niet geven. Maar voor mijn part had ik de politie naar ze toegestuur­d en de jongens die de paal hebben beschadigd laten beschieten! Het wordt nu tijd dat zij gaan beseffen dat het leven geen game is en dat dit niet langer getolereer­d kan worden. Ze kunnen niet altijd aan hun zin komen. Gezien het feit dat de verkiezing­en naderen, moet ik mij zeker gedragen. Let op jouw uitspraken publiekeli­jk. Verdere afhandelin­g hiervan laat ik over voor de minister. Ik wil geen bemoeienis meer hierin.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname