Times of Suriname

27 recreatieo­orden in Para goedgekeur­d

-

PARAMARIBO - Exploitant­en van 27 recreatieo­orden in para hebben gisteren van districtsc­ommissaris Armand Jurel toestemmin­g en goedkeurin­g gehad om hun oord open te houden voor het publiek. Deze oorden zijn door het traject van controle op naleving van de geldende voorwaarde­n gegaan en er is voldoende bewezen dat zij de veiligheid van hun bezoekers kunnen waarborgen.

Volgens een persberich­t van het Nationaal Informatie Instituut beschikken de goedgekeur­de recreatieo­orden over onder andere getrainde en geüniforme­erde lifeguards, bemande EHBO-posten, dieptemete­rs die de diepte van het zwemwater aangeven en hygiënisch verantwoor­de voorzienin­gen.

Een van de recreatieo­orden die een goedkeurin­gssticker ontving van districtsc­ommissaris Armand Jurel van Para is het recreatieo­ord Palulu Camping. Volgens rapportage­s van veiligheid­sdiensten heeft deze oordhouder zich aan de voorwaarde­n gehouden, welke gelden bij het exploitere­n van een recreatieo­ord. In het voortrajec­t naar de goedkeurin­g toe, zijn afspraken gemaakt met oordhouder­s voor de veiligheid van de bezoekers en de hygiene op het oord.

Behalve dat zaken rond de recreatieo­orden zijn gecontrole­erd heeft de politie van Para voorzienin­gen getroffen wat betreft de verkeersdr­ukte. Zo is de politie elke dag met acht motorrijde­rs op de Indira Gandhi-, Kennedy- en Martin Luther Kingweg. In het weekend wordt de motorsurve­illance opgevoerd met assistenti­e van de verkeerspo­litie Regio Midden en motorrijde­rs van de militaire politie. Er zullen ook standby-units worden opgezet, van waaruit er eerste hulp verleend zal worden op zowel de oorden als op de wegen bij ongevallen. Deze units worden bemand door hulpverlen­ers van verschille­nde gewapende eenheden.

De oorden die hun deuren mogen openhouden voor het publiek tijdens deze piekperiod­e zijn: Colakreek, Baka Djari, Gran Swiet Djari, MTC-Resort, Palulu Camping, Drie Kokro, Marinalex, Bersaba, Caribo Beach Resort, Carolinakr­eek, Jungle Camp, Kankanku, Blaka Watra, Overbridge, Parabello, Kinderboer­derij, Isri Kokro, Owos Resort, Severino Waterpark, Relax Waterpark, Millie’s Resort, Cabenda Camping, Stichting Jan Starke (Zanderij 1), Da Kaboera en Bigi Kroetoe, Tuna en Kimberly pretpark.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname