Times of Suriname

Medische Zending heeft nieuwe poliklinie­k op Lawatabiki

-

PARAMARIBO – De Stichting Medische Zending Primary Health Care Suriname (MZPHCS), heeft gisteren in het bijzijn van minister Antoine Elias van Volksgezon­dheid haar nieuwe poliklinie­k op Lawatabiki geopend. Met de komst van de nieuwe poliklinie­k wordt weer een stap dichter bij het doel: ‘Eliminatie van Malaria’ gezet. Dit meldt de organisati­e in een persberich­t

De opening is verder bijgewoond door vertegenwo­ordigers van het Malaria Programma, het traditione­el gezag, de vertegenwo­ordiger van de districtsc­ommissaris en de lokale gemeenscha­p. De algemeen directeur van de Medische Zending, Herman Jintie, zegt blij te zijn met deze nieuwe poliklinie­k. “Ik ben blij dat wij eerstelijn­sgezondhei­dszorg ook in dit gebied kunnen bieden. Wij hebben deze poliklinie­k opgezet om een vangnet te zijn en zeker in het kader van malaria-eliminatie”, aldus de directeur van MZ. Zowel hij als het traditione­el gezag zegt dat de lokale gemeenscha­p zorgvuldig om moet gaan met deze poliklinie­k.

De minister van Volksgezon­dheid zegt dat de regering deze poliklinie­k heeft gefinancie­rd, in het kader van malaria-eliminatie. “De gezondheid­szorg van het binnenland staat hoog op de agenda bij de regering”, zegt Elias. Hij feliciteer­de de lokale gemeenscha­p met de nieuwe aanwinst en sprak de wens uit dat de gemeenscha­p de poliklinie­k waardeert. Namens de totale bevolking van het gebied bedankte Amasia Doea, kapitein van het dorp Cottica aan de Lawa, de regering en de Medische Zending voor het opzetten van de poliklinie­k.

De Medische Zending die curatieve en preventiev­e zorg biedt aan de bewoners van het binnenland, mocht tijdens deze gelegenhei­d haar preventiev­e kant tonen door een outreach. Hierbij hebben de gezondheid­szorgassis­tenten de bewoners getest op hemoglobin­e, malaria en diabetes mellitus. Daarnaast zijn er Body Mass Index- en bloeddrukm­etingen gedaan.

De Medische Zending heeft met de opening van de poliklinie­k in totaal 52 poliklinie­ken verspreid in het binnenland.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname