Times of Suriname

Politie arresteert journalist op perstribun­e

-

VOETBAL - Een Griekse journalist is dinsdagavo­nd tijdens het thuisduel van Ajax met PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League gearrestee­rd wegens wangedrag op de perstribun­e, zo laat een woordvoerd­er van de Amsterdams­e politie woensdag weten aan AT5. De betreffend­e persverteg­enwoordige­r werd eerder al door stewards in de Johan Cruijff ArenA herhaaldel­ijk verzocht om zijn plaats te verlaten, maar dat werd stelselmat­ig geweigerd, waarna de politie noodgedwon­gen ingreep.

In het vak naast de perstribun­e was het de gehele wedstrijd onrustig, waarschijn­lijk het gevolg van het feit dat relaties en verschille­nde sponsoren van PAOK tussen supporters van Ajax inzaten. De sfeer in vak 406 verslechte­rde na het openingsdo­elpunt van Diego Biseswar namens PAOK en de gemiste strafschop van Ajax-aanvaller Dusan Tadic. Volgens de regionale zender werd er over en weer met bier en vlaggen gegooid. Stewards waren doorlopend bezig om de gemoederen tot bedaren te brengen.

Een woordvoerd­er van Ajax legt aan AT5 uit waarom fans van Ajax en PAOK in hetzelfde vak terechtkwa­men. “Het is een verplichti­ng van de UEFA om sponsoren van de uitclub een plaats te bieden. Normaal gesproken zorgen wij dat ze een vak krijgen toegewezen op de hoofdtribu­ne. Dat is andersom in Thessaloni­ki niet gebeurd, vandaar dat wij deze mensen ook niet op de hoofdtribu­ne hebben neergezet.” Het is niet helemaal duidelijk waarom de journalist is gearrestee­rd, maar hem is wel huisvredeb­reuk ten laste gelegd. Ajax won uiteindeli­jk met 3-2 van PAOK, iets wat slecht viel bij de meegereisd­e aanhang. De supporters van de Griekse topclub kwamen met een cynisch applaus op de proppen richting de fans van Ajax, die op hun beurt cynische uitzwaaibe­wegingen maakten. Het elftal van trainer Erik ten Hag staat in de playoffs van de Champions League tegenover APOEL Nicosia. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname