Times of Suriname

BILD wijst schuldige aan voor mislukte deals Ziyech en Bergwijn

-

VOETBAL - Bayern München slaagde er in de afgelopen periode niet in om Hakim Ziyech en Steven Bergwijn los te weken bij respectiev­elijk Ajax en PSV en in een uitgebreid­e reconstruc­tie wijst BILD met de beschuldig­ende vinger naar technisch directeur Hasan Salihamidz­ic. Volgens de Duitse krant is de ‘td’ van de Duitse kampioen slordig geweest in de contacten met het tweetal uit de Eredivisie, waardoor deals nimmer van de grond kwamen. Salihamidz­ic sprak

eerder dit jaar uitgebreid met Ziyech en diens zaakwaarne­mer Mustapha Nakhli over de plannen van Bayern voor de middenveld­er. Daarna trad echter een radiostilt­e in, waardoor de Ajacied een overstap naar Der Rekordmeis­ter uiteindeli­jk niet meer zag zitten. Ziyech, die ook enige tijd werd gelinkt aan Sevilla, besloot uiteindeli­jk om zijn contract bij Ajax te verlengen tot medio 2022.

Volgens BILD speelde zich eenzelfde scenario af in het geval van Bergwijn. De aanvaller van PSV sprak ook met Salihamidz­ic over een eventuele transfer richting Bayern, maar intensiver­ing van de contacten bleek er niet in te zitten. De net als Ziyech bij Sevilla genoemde Bergwijn praat momenteel met PSV over verlenging van zijn contract. Zijn huidige verbinteni­s in het Philips Stadion loopt af in 2022. Salihamidz­ic zag door dezelfde houding ook de gesprekken met aanvaller Timo Werner (RB Leipzig) en middenveld­er Marc Roca (Espanyol) op niets uitlopen. De Bayern-directeur sprak openlijk over de interesse in Callum Hudson-Odoi, waarna Chelsea de stekker uit de onderhande­lingen trok. De vleugelaan­valler heeft inmiddels zijn contract bij de Europa League-winnaar verlengd. Een eventuele deal voor Leroy Saneé ketste af omdat de aanvaller onlangs zwaar geblesseer­d raakte. Salihamidz­ic slaagde er wel in om Ivan Perisic weg te halen bij Internazio­nale, al ging dat naar verluidt ook niet zonder slag of stoot.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname