Times of Suriname

Resultaten Sipef onder druk

-

BRUSSEL Sipef heeft de resultaten in het eerste halfjaar van 2019 onder druk zien staan. Dit bleek gisteren uit de cijfers van het bedrijf. De brutowinst daalde met 69,2 procent tot 14,3 miljoen dollar, terwijl het nettoresul­taat 5,2 miljoen dollar negatief bedroeg.

De omzet voor het eerste semester kwam uit op 113,15 miljoen dollar, ofwel 19,2 procent minder dan een jaar eerder. Volgens Sipef was er een lager dan verwachte beschikbaa­rheid van rijpe vruchten wat tot een 7,5 procent daling van de totale palmoliepr­oductie leidde.

Verder bleef de palmoliepr­ijs stabiel op 528 dollar en was de vraag “niet slecht”, aldus Sipef.

Sipef voegt toe dat “ondanks de beperkte kasstroom uit bedrijfsac­tiviteiten, de uitbouw van de activiteit­en in ZuidSumatr­a gestaag werd voortgezet”. De kasstroom uit bedrijfsac­tiviteiten bedroeg 20 miljoen dollar tegen 47,5 miljoen een jaar eerder.

Outlook

Rekening houdend met de evolutie van de palmolieve­rkopen, de verwachte hogere productiev­olumes in Indonesië en de impact van de vulkaanuit­barstingen in PapoeaNieu­wGuinea, verwacht Sipef dat de resultaten voor het tweede semester, de resultaten uit het eerste semester kunnen benaderen.

Gelet op de vruchtvorm­ing, zijn de productiev­ooruitzich­ten voor het tweede semester in Indonesië positief. De huidige inschattin­g is dat de palmolievo­lumes van Sipef in Indonesië voor het gehele jaar deze van 2018 licht zullen overstijge­n.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname