Times of Suriname

Roularta weer winstgeven­d in eerste jaarhelft

-

BRUSSEL Roularta Media Group heeft in de eerste helft van 2019 sterker dan verwacht gepresteer­d en kan zowel positieve winstcijfe­rs als sterk stijgende omzetcijfe­rs bekend maken. Dit maakte het mediabedri­jf gisterocht­end bekend in zijn halfjaarre­sultaten.

Het bedrijf zag zijn omzet in de eerste jaarhelft stijgen met 17,8 procent van 125,5 miljoen euro tot 147,9 miljoen euro.

De EBITDA kon dan weer in tegenstell­ing tot vorig jaar uit de rode cijfers klimmen waarbij de verliezen van vorig jaar met 5,2 miljoen euro uitgeveegd werden en vervangen werden door een positief EBITDAresu­ltaat van 10,7 miljoen euro over de periode van januari tot juni 2019.

Ook op EBITniveau bleef de winst overeind en werd het uitzonderl­ijke verlies van 73,1 miljoen euro van vorig jaar door de toenmalige sterke afwaarderi­ngen op zijn merken, vervangen door een EBIT van 3,9 miljoen euro dit jaar. Per aandeel komt dit neer op 0,33 euro per aandeel.

Ook de magazinepe­rsen draaien op volle snelheid wat zich in het tweede semester volgens het bedrijf zal voortzette­n. De lezersmark­t is relatief stabiel dankzij de abonnement­en, aldus Roularta. Anderzijds blijft de reclameomz­et zeer volatiel, aldus het bedrijf. Zo zijn er grote schommelin­gen van maand tot maand wat onvoldoend­e visibilite­it brengt voor een prognose voor het tweede semester. De reclamepor­tefeuille voor het derde kwartaal 2019 toont echter een omzetevolu­tie in lijn met de eerste jaarhelft en zou gelijkaard­ige resultaten moeten voortbreng­en.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname