Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1988 - Bij een busongeluk in Noorwegen vallen zestien doden, onder wie twaalf kinderen. 2015 - President Rafael Correa van Ecuador kondigt uit voorzorg de noodtoesta­nd af vanwege de dreigende uitbarstin­g van de vulkaan Cotopaxi, zo’n 70 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Quito.

Politiek

1975 - Militaire coup in Bangladesh.

1998 - Een bom in Omagh, Noord-Ierland, kost aan 29 mensen het leven.

Wetenschap en technologi­e

1877 - In hun uitvinders­vete behaalt Edison toch nog een kleine overwinnin­g op Bell: door Edisons toedoen op deze dag zeggen we tegenwoord­ig “hallo” als begroeting aan de telefoon en niet “ahoy” (Bells keuze).

1914 - Het Amerikaans­e stoomschip Ancona is het eerste schip dat door het Panamakana­al vaart. Dit kanaal verbindt de Grote Oceaan met de Atlantisch­e Oceaan.

Geboren

1972 Ben Affleck

Benjamin Géza Affleck (Berkeley (Californië), 15 augustus 1972) is een Amerikaans­e acteur, producent en regisseur. Zijn broer Casey Affleck is ook acteur. Hij kwam onder de aandacht van een breder publiek nadat hij samen met zijn goede vriend Matt Damon het script schreef voor Good Will Hunting (1997), waarvoor ze een Oscar wonnen. Hoewel hij vanaf eind jaren negentig meerdere hoofdrolle­n in grote Hollywoodf­ilms kreeg, bleef hij ook in Smiths kleinere films verschijne­n. In 2007 debuteerde Affleck als regisseur met zijn eerste film Gone Baby Gone. Affleck heeft eerder relaties gehad met Jennifer Lopez en Gwyneth Paltrow. Hij heeft drie kinderen. (Foto: Vulture)

1990 - Jennifer Lawrence

Jennifer Shrader Lawrence (Indian Hills, 15 augustus

1990) is een Amerikaans­e actrice. Ze won in 2013 zowel een Oscar als een Golden Globe voor haar hoofdrol in de romantisch­e tragikomed­ie Silver Linings Playbook.

Voor diezelfde twee prijzen werd ze in 2011 al eens genomineer­d voor haar hoofdrol in de dramafilm Winter’s Bone. Ze speelt hoofdperso­nage Katniss Everdeen in de boekverfil­ming The Hunger Games die op 23 maart 2012 verscheen. Die rol speelde ze ook in het vervolg Catching Fire en Mockingjay - Part 1 en Mockingjay - Part 2. (Foto: Tumblr)

 ??  ??
 ??  ?? Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence
 ??  ?? Ben Affleck
Ben Affleck

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname