Times of Suriname

Cecile (61) bevalt van eigen kleindocht­er

-

Twee Amerikaans­e homo’s die dolgraag een kindje wilden, zijn op wel heel onorthodox­e wijze trotse ouders geworden. De 61-jarige moeder van één van de mannen droeg negen maanden lang het kindje. Op 25 maart is Cecile Eledge bevallen van haar eigen kleindocht­er Uma Louise. De belangstel­ling van de pers was massaal. “Voor mij was er geen verschil met dertig jaar geleden, toen ik mijn eigen kinderen op de wereld zette. Het verbaasde mij dat er zo veel om te doen was”, stelt de vrouw in de Britse ontbijtsho­w ‘Good Morning Britain’. Voor Cecile is de bevalling “als een fluitje van een cent verlopen”. “Ik heb genoten van mijn zwangersch­ap. Ik zou het zo opnieuw doen.” Haar zoon Matthew en zijn vriend Elliot Dougherty waren in 2015 in het huwelijksb­ootje gestapt in Nebraska. Ze wilden een gezinnetje stichten en kozen voor IVF. “Adoptie of pleegzorg zagen we namelijk niet echt zitten.”

De zus van Elliot stelde met plezier haar eicellen ter beschikkin­g, maar wie zou het draagmoede­rschap voor haar rekening nemen? “Het onderwerp kwam ter sprake tijdens een diner”, aldus Matthew. “Toen mijn moeder zich kandidaat stelde, hebben we daar eens goed om gelachen.” Maar dat veranderde tijdens een gesprek in de IVF-kliniek. “Voor de grap legde ik die optie op tafel, maar de verpleegst­er bleef heel serieus. Ze wilde weten of Cecile in goede gezondheid verkeerde en nog over een baarmoeder beschikte.”

Na de nodige tests werd het licht op groen gezet. Volgens de dokters leek ze zelfs het lichaam van een veertigjar­ige te hebben. “Op dat moment kon ik natuurlijk niet meer terugkrabb­elen.” Bij de eerste poging was het meteen prijs. “Op zich merkte ik niet veel verschil met mijn vorige zwangersch­appen. Al had ik nu misschien wel net iets meer last van ochtendmis­selijkheid. De weeën? Die pijn herinnerde ik me nog levendig, ja.” Het is intussen al ruim vier maanden geleden dat Cecile op natuurlijk­e wijze bevallen is. Uma Louise woog bij de geboorte 2,6 kilogram. “Ik had toen zeker niet zo veel media-aandacht verwacht. Voor mij was het de normaalste zaak van de wereld. Elke moeder zou dit toch voor haar kind doen?” “Een van de leukste momenten was toen Uma voor het eerst schopte in mijn buik. Ik hield op dat moment mijn ander kleinkind in mijn armen. Hoeveel grootouder­s kunnen zeggen dat het ene kleinkind al bestaat terwijl het andere nog in hun baarmoeder zit?”

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname