Times of Suriname

Verscherpt­e controle op vrachtwage­ns Jules Sedney Haven per 1 oktober

-

PARAMARIBO - De controles op vrachtwage­ns worden per 1 oktober verscherpt op de Jules Sedney Haven in Paramaribo. Het is al te vaak gebleken dat wagens niet voldoen aan de minimale vereisten om deel te nemen aan het verkeer, met als gevolg dat zich incidenten hebben voorgedaan, zoals het vallen van containers van de opleggers. De veiligheid­sdiensten op de haven van Paramaribo willen een bijdrage leveren aan het tegenaan van dit gevaarlijk­e ‘spel’ en zullen vanaf nu met een vergrootgl­as kijken naar vooral de opleggers die het haventerre­in wensen te betreden.

“Dit zorgt ook voor veiligheid op de haven”, zegt Pearl Gerding. Zij is hoofd van de afdeling Veiligheid tevens ‘Port Facility Security Officer’ (PFSO). De truckers zijn in de week van 29 juli tot en met 2 augustus al voorbereid op de nieuwe maatregele­n. Tijdens deze veiligheid­sweek zijn de voertuigen onderworpe­n aan een veiligheid­scontrole. Eventuele mankemente­n en aanbevelin­gen zijn onder de aandacht van de chauffeurs gebracht, zonder verdere maatregele­n. Per 1 oktober zullen er wel consequent­ies verbonden worden aan het hebben van een onveilige vrachtwage­n. Het wordt geen Wet van Meden en Perzen. “We willen je niet onaangenaa­m zijn en we gaan de lading ook niet tegenhoude­n en proberen te voorkomen dat jij verdient. Maar bij de tweede keer, dan gaan we wel fijntjes kijken en vervelend beginnen zegt Gerding.

Principiee­l zal wel gelden dat alle vrachtwage­ns die het haventerre­in betreden over een goed werkende twistlock moeten beschikken. Er wordt nauw samengewer­kt met de twee terminal operators om te komen tot een veiligere werkomgevi­ng. “Als uw truck niet voldoet aan de gestelde eisen, ga je niet naar binnen mogen komen”, benadrukt de PFSO op de haven.

te doen”,

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname