Times of Suriname

Transvaal meldt zich bij SVB voor ‘Prof League’

-

VOETBAL – De leiding van Transvaal heeft vrijdag positief gereageerd op een mail van voorzitter John Krishnadat­h van de Surinaamse Voetbal Bond, ten aanzien van de ‘Prof League’. De leiding van de club heeft zijn jawoord gegeven om deel te nemen aan de ‘Prof League’. Dit zegt Anand Pherai, directeur van Transvaal.

Pherai geeft aan dat Transvaal een van de initiatief­nemers is om de Prof League te introducer­en in Suriname. Hij geeft verder aan dat de leiding van de club de laatste jaren steeds bij de SVB heeft gehamerd om een Prof League te introducer­en en het is nu bijna zover. De directeur zegt dat de club bereid is om te voldoen aan alle voorwaarde­n van de SVB en FIFA, zodat het team in de Prof League kan meedoen. Hij hoopt dat andere clubs zich scharen achter Transvaal. Hij is van mening dat het bestuur van diverse clubs een mindshift moet gaan maken. Volgens Pherai zijn enkele bestuursle­den van een aantal clubs bang voor de Prof League, maar met een amateursta­tus zullen de clubs, spelers en Suriname niet verder komen. Suriname zal ook uitgeslote­n worden van deelname aan Concacaf toernooien, als een Prof League uitblijft. De directeur zegt dat zij niet moeten aarzelen en gewoon de stap moeten nemen. Hij geeft aan dat geld geen obstakel mag zijn, gezien de bedragen die elke club jaarlijks uitkeert aan spelers. Dan kunnen sommige vereniging­en gerekend worden tot semiprofcl­ubs en enkele zelfs tot profclubs. Volgens hem moeten de clubs nu gewoon even doorzetten om de status van een profclub te krijgen. Volgens hem kunnen de huidige bestuursle­den van enkele clubs de club aanbieden bij enkele bedrijven en als de Prof League eenmaal gestart is, dan zal het aanbestede geld zeker terugverdi­end worden.

Met een status van een profclub zullen de clubs vaker op internatio­naal niveau actief zijn en zodoende zullen onze spelers zich in de schijnwerp­ers spelen bij clubs van andere landen zoals de Verenigde Staten van Amerika, Jamaica of zelfs bij clubs in Europa, meent de directeur.

Pherai hoopt alleen dat de andere clubs het voorbeeld nemen van Transvaal en zich zo snel mogelijk aanmelden bij de SVB voor de Prof League.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname