Times of Suriname

Naar de dokter wegens ‘nierstenen’, terug naar huis met onverwacht­e drieling

-

Toen de Amerikaans­e Dannette Giltz vorige week last van haar buik kreeg, dacht ze aan nierstenen. Een bezoek aan de dokter wees anders uit: de vrouw, die niet wist dat ze zwanger was, bleek weeën te hebben. Volkomen onverwacht beviel ze niet van één baby, maar van een drieling.

Dannette en Austin Giltz zijn al twaalf jaar samen. Het koppel uit Sturgis in South Dakota dacht dat hun gezin met twee kinderen compleet was. Daar besliste het lot op 10 augustus anders over, toen Dannette met ernstige buikklacht­en werd opgenomen in het ziekenhuis, waar al gauw geconstate­erd werd dat ze aan het bevallen was. Alsof dat nog niet overdonder­end genoeg was voor de vrouw, die naar eigen zeggen niets gemerkt had van de zwangersch­ap, had de arts al gauw een nieuwe verrassing voor het echtpaar in petto: het zou namelijk een tweeling worden. Omdat een van de kindjes in stuitliggi­ng ligt, wordt besloten over te gaan tot een spoedkeize­rsnede.

Maar nadat de eerste twee baby’s geboren zijn, blijkt er nog een derde kindje in Dannettes baarmoeder te zitten. “De arts riep ineens dat ze nog een extra dekentje nodig had, voor de derde”, vertelt Dannette aan de plaatselij­ke media. “Mijn echtgenoot was helemaal van zijn melk en zei iets van ‘nee, teruglegge­n: ‘je zei dat we een tweeling kregen’”, beschrijft de vrouw de chaotische situatie in de operatieza­al.

De kinderen, twee meisjes en een jongen, kwamen binnen vier minuten ter wereld. Elk kind woog bij de geboorte een kleine twee kilo. Het koppel, dat nog steeds in shock zegt te zijn, heeft hun ‘wonderkind­jes’ Blaze, Gypsy en Nikki genoemd. “Ik kan er nog steeds niet bij”, zegt papa Austin Giltz, die plots aan het hoofd van een zevenkoppi­ge familie staat. “Het explodeert nog steeds in mijn hoofd.” Ook Dannette is nog steeds onder de indruk. “Je ziet niet vaak dat drielingen op natuurlijk­e wijze verwekt worden en al helemaal niet dat het 34 weken duurt voor ze ‘ontdekt’ worden”, zegt ze. “Toen ik voor nierstenen naar het ziekenhuis ging, had ik nooit verwacht dat ik later op de dag een keizersned­e zou krijgen en een drieling ter wereld zou brengen.”

De baby’s liggen nog in het ziekenhuis, maar mogen binnenkort naar huis, waar ze samen met hun oudere broert en zus gaan deel uitmaken van hun nieuwe familie. Vrienden en familie hebben een sponsoract­ie opgezet om het uitgebreid­e gezin te helpen met de aanschaf van babyspulle­n in drievoud.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname