Times of Suriname

Nederlande­r wil Britten uitzwaaien op brexit-dag: al tienduizen­den geïnteress­eerden

-

Hard of iets zachter; op 31 oktober stapt GrootBritt­annië in principe definitief uit de Europese Unie. Nederlande­r Ron Toekook wil de Britten die dag niet zomaar laten gaan, hij wil ze deftig uitzwaaien vanop het strand van Wijk aan Zee bij IJmuiden. En dat zien op dit moment al meer dan 52.000 Facebooker­s zitten.

Ron Toekook plaatste een oproep op Facebook om op 31 oktober om 10.00 uur afscheid te nemen van de Britten die dan de Europese Unie vaarwel zullen zeggen. Onder de titel ‘Gezellig op het strand de brexit kijken’ lanceerde de Beverwijke­r zijn ludieke evenement in Wijk aan Zee.

“Met Hollandse chips, Franse wijn en Duits bier in een strandstoe­l naar GrootBritt­annië kijken wanneer het wakker wordt als gesloten inrichting”, luidt het op Facebook. “Eventueel de bootjes van Europavaar­ders opvangen. Bij voldoende belangstel­ling kan er een band komen die

en kan spelen.” Mooi, maar Belgisch bier moet ook kunnen, toch. En frietjes?

Al 7.000 mensen verklaarde­n deel te zullen nemen aan het event. Meer dan 52.000 anderen betoonden er hun interesse voor. “Het is voor mij ook een gebaar richting vrienden die we daar hebben”, reageert Toekook bij NH Nieuws op ernstigere toon. “Een soort ‘tot ziens, we vergeten jullie niet’. Er zijn ook heel veel Britten die het er moeilijk mee hebben.” Toekook gaat nu met alle betrokken partijen samenzitte­n om er iets moois van te maken. Hij denkt luidop aan een soort “Brits festival”. De Facebook-post hengelt alvast naar verzoeknum­mers. Go Your Own Way van Fleetwood Mac is een van de suggesties.

(HLN)

 ??  ?? overkant Het is stil aan de We’ll meet again
overkant Het is stil aan de We’ll meet again

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname