Times of Suriname

Milieu Politie int SRD tweeduizen­d aan boetes

-

PARAMARIBO - De afdeling Milieu Politie van het Ministerie van Openbare Werken Transport en Communicat­ie heeft voor dit jaar al SRD tweeduizen­d geïnd aan boetes, die overtreder­s hebben betaald nadat ze zijn betrapt op het illegaal dumpen van afval.

Gillion Wielzen, hoofd van de afdeling Milieu Politie, geeft aan dat dit jaar de afdeling vijf personen op de bon heeft gezet voor het illegaal dumpen van vuil op de openbare weg. Vier personen hebben de boete voldaan. Volgens het afdelingsh­oofd is er vaker vuil op de openbare wegen gedumpt, maar niet alle milieuverv­uilers kunnen achterhaal­d worden. Hij zegt verder dat de Milieu Politie in het vervolg de namen van de mensen zal publiceren, zodat de gemeenscha­p kan zien wie de vervuilers zijn. Het dumpen van afval kost de Staat heel veel geld. Het vuil komt in trenzen terecht en deze raken verstopt. Hierdoor komen vele buurten onder water te staan.

De maximale boete die overtreder­s opgelegd krijgen, is SRD 500. Wielzen zegt dat hij al gesprekken heeft gevoerd met minister Vijay Chotkan om de boetes te verhogen. Verder is de afdeling samen met het Ministerie van Justitie en Politie bezig na te gaan hoe het snelrecht toe te passen. Volgens Wielzen zullen de mensen die de boetes niet betalen, na twee aanzegging­en viermaal het opgelegde bedrag moeten neertellen.de boete in viervoud moeten betalen. WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname