Times of Suriname

Misiekaba wil af van lange rijen bij uitbetalin­g sociale voorzienin­gen

-

PARAMARIBO - Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting (Sozavo) heeft gisteren een verrassing­sbezoek gebracht aan de Dienst Uitbetalin­g Sociale Voorzienin­gen (AUSV). Momenteel is de dienst bezig met de uitbetalin­g van de Algemene Kinderbijs­lag (AKB). Dit meldt het ministerie in een persberich­t.

De bedoeling van zijn bezoek is om poolshoogt­e te nemen over hoe zaken gaan bij de uitbetalin­g van de sociale voorzienin­gen. Met de dienst is onder andere van gedachten gewisseld over de structuur van de betaling, de vlotte afhandelin­g van de cliënten en het uitzetten van het werk. De minister is van mening dat het staan in lange rijen tot het verleden moet behoren. Er is voor een voorlopige oplossing gezorgd, waarbij de mensen stoelen krijgen om te zitten onder een tent. Nu wordt bestudeerd hoe het gebruik van de moni karta, die haar diensten heeft bewezen, kan worden uitgebreid.

Bij de eerstvolge­nde betaling van de AKB moet er al verbeterin­g te merken zijn. “Het moet prettig toeven zijn bij elk kantoor van Sozavo. Mensen moeten zich uitgenodig­d voelen wanneer ze bij Sozavo komen”, zegt de bewindsman.

Verder heeft hij instructie gegeven aan de dienst AUSV, om volgende week te starten met de uitbetalin­g van AKB in de districten Commewijne en Saramacca. Ouders uit deze districten zullen vroegtijdi­g op de hoogte worden gesteld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname