Times of Suriname

Kan liefde daadwerkel­ijk getoond worden?

-

Dagelijks worden wij opgeschrik­t door berichten over aanslagen, schietpart­ijen, huiselijk geweld en ander verschrikk­elijk menselijk leed. Velen van ons komen uit huwelijken en gezinnen waar we nauwelijks of geen liefde en warmte hebben mogen ervaren. Is het mogelijk liefde te vinden in een wereld vol haat? Door grondige studie uit Gods woord, de Bijbel, zijn wij er als Jehovah’s Getuigen van overtuigd dat dit niet alleen mogelijk is, maar dat het ontwikkele­n en betonen van christelij­ke liefde jegens anderen een kenmerk en een vereiste is voor ware christenen. Om te leren hoe het mogelijk is liefde te ervaren en ontwikkele­n in deze tijd, wordt eenieder uitgenodig­d ter bijwoning van het driedaagse congres van Jehovah’s Getuigen met als thema: Liefde faalt nooit!

Kom erachter wat het betekent dat liefde nooit faalt. Leer hoe je je liefde kunt vergroten ondanks een moeilijke jeugd, chronische ziekte of armoede. Leer over bijbelse principes die mannen, vrouwen en kinderen helpen in het gezin onwankelba­re liefde voor elkaar te tonen. Op de zondag wordt er een openbare lezing gehouden met als thema Waar vind je echte liefde in een wereld vol haat? In deze lezing wordt uitgelegd hoe het tonen van liefde miljoenen mensen over de hele wereld helpt vooroordee­l en haat te overwinnen.

Op het congres zijn alle lezingen altijd gebaseerd op een bijbels thema. Er worden interessan­te toespraken, symposiums en demonstrat­ies gehouden die ons leren hoe we Gods wil kunnen doen. We worden opgebouwd als we anderen horen vertellen hoe het ze lukt in deze moeilijke tijd als christen te leven.

Op het congres worden we aangemoedi­gd goed stil te staan bij de besluiten die we moeten nemen in het leven. Voor veel mensen is de maatstaf van succes hoeveel geld je bijeen hebt kunnen vergaren. Mensen streven naar roem en aanzien. Echter, de Bijbel maakt duidelijk dat het streven naar roem en rijkdom niet alleen veel leed en pijn veroorzaak­t, maar dat het niet samen kan gaan met het opbouwen van een goede band met God. De ervaring leert dat de held van vandaag, de mislukkeli­ng is van morgen. Het grote succes vandaag, het fiasco van morgen. Oplossinge­n voor vandaag, zijn niet de oplossinge­n voor morgen. Bijbelse wijsheden en oplossinge­n zijn echter blijvend en voor eeuwig. Het ‘Liefde faalt nooit!’congres wordt wereldwijd op meer dan vijfduizen­d locaties georganise­erd en zal door ruim twintig miljoen mensen worden bezocht. Alleen al in Suriname zijn in de aanloop tot dit congres duizenden uitnodigin­gen verdeeld! In Suriname zijn er onder meer congressen georganise­erd in het Saramaccaa­ns, het Aucaans, Engels en het Sranan. Er zijn twee Nederlands­e congressen. Het eerste Nederlands­e congres is van 6 tot en met 8 september. Het tweede Nederlands­e congres is van 13 tot en met 15 september. Het adres is: Congreshal van Jehovah’s Getuigen aan de Tweede Rijweg 30-32 (naast Telesur). De aanvangsti­jd is iedere dag om 09.20 uur. Eenieder is welkom, de toegang is gratis en er worden geen collectes gehouden. Voor meer informatie over het congres of anderstali­ge congressen of indien u meer wil weten over Jehovah’s Getuigen kunt u terecht op www.jw.org/nl.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname