Times of Suriname

Toeristen in Kenia moeten meedoen aan volkstelli­ng

-

KENIA - Toeristen die in Kenia verblijven, moeten meedoen aan de volkstelli­ng die het land weekend houdt. Het ministerie van Buitenland­se Zaken heeft dat gemeld op de website met het reisadvies voor Kenia.

In de nacht van 24 op 25 augustus wordt in Kenia iedere inwoner geteld, waarbij ook in het land verblijven­de toeristen worden meegenomen. Het ministerie laat weten dat die deelname voor toeristen verplicht is en dat de gestelde vragen beantwoord dienen te worden.

“Uw hotel, gastenverb­lijf of reisbureau kan u hier meer over vertellen”, staat op de website van het ministerie. Het is de zesde keer sinds de onafhankel­ijkheid van Kenia in 1963 dat het land een volkstelli­ng houdt. Dit wordt gemiddeld eens in de tien jaar gedaan. Voor het eerst zal deze telling geheel papierloos verlopen.

Ruim 130 duizend tellers trekken zaterdagna­cht, de referentie­nacht, het land door en kloppen aan bij de huizen. Per adres zullen ze een half uur nodig hebben om alle gegevens in een tablet in te voeren. Bij het weggaan zetten de tellers met krijt een nummer bij de deur. De volkstelle­rs stellen vragen over de samenstell­ing van het gezin, het beroep en het opleidings­niveau van iedere aanwezige. Ook wordt gevraagd naar eventuele beperkinge­n, de staat van het huis en het land eromheen, de financiële slagkracht en de aanwezighe­id van computers. Niet alle gebieden in Kenia zijn veilig voor toeristen. Het ministerie van Buitenland­se Zaken geeft een negatief reisadvies voor het oosten van het land.

Langs de grens met Somalië zijn terroristi­sche groepering­en actief en de situatie is onveilig door de instroom van vluchtelin­gen.

(NU)

 ??  ?? Bos staat in brand terwijl een landbouwer toekijkt. (Foto: NU)
Bos staat in brand terwijl een landbouwer toekijkt. (Foto: NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname