Times of Suriname

Witsel weigerde Real Madrid

-

VOETBAL - Axel Witsel verdedigde gedurende zijn loopbaan tot nu toe de kleuren van Standard Luik, Benfica, Zenit SintPeters­burg, Tianjin Quanjian en Borussia Dortmund, zijn huidige werkgever. De loopbaan van de Rode Duivel had echter ook heel anders kunnen verlopen, daar hij in het verleden dicht bij overstappe­n naar Real Madrid en Juventus was.

“Ik had naar Real Madrid gekund toen José Mourinho daar zat. Ze haalden toen echter Luka Modric (in de zomer van 2012, red.), waardoor het voor mij niet logisch was om daarnaarto­e te gaan. Vlak voor het einde van de transferpe­riode meldde Zenit zich vervolgens. Ik had goede gesprekken met de verantwoor­delijken daar en ging uiteindeli­jk akkoord”, blik Witsel terug in gesprek met DAZN. “Ik ben een open persoon en ik was er niet bang voor om naar Rusland te gaan. SintPeters­burg is een indrukwekk­ende stad.” “Daarboveno­p moet je begrijpen dat Benfica veel geld voor mij heeft gekregen. Tot een paar maanden geleden was die veertig miljoen het hoogste bedrag dat ze ooit hadden ontvangen. João Félix is deze zomer natuurlijk de recordverk­oop geworden.” Witsel bleef vervolgens vier jaar in Rusland, waarna twee jaar geleden een vertrek naar Tianjin volgde. De middenveld­er was daarvoor ook nadrukkeli­jk in beeld bij Juventus.

“Mijn contract bij Zenit zou aflopen en ik wilde naar Turijn. Ik was al medisch gekeurd en ik hoefde eigenlijk alleen nog maar te tekenen. Ik heb daar een hele dag gewacht op kantoor en Zenit liet mij daarna weten dat ik terug moest komen. Achteraf gezien was het wellicht een speling van het lot, misschien was het niet het juiste moment. Toen de kans zich voordeed om naar China te gaan, besloot ik die te grijpen.” Na anderhalf jaar in het Verre Oosten volgde afgelopen zomer uiteindeli­jk de overstap naar een Europese topcompeti­tie en Witsel is blij dat hij die kans heeft gekregen.

“Ik had ook andere aanbieding­en, misschien had ik naar Parijs of Manchester gekund. Ik wilde echter niet wachten en ik had ook het gevoel dat ik eerste keus was bij Dortmund. Het is belangrijk om je goed te voelen als je naar een nieuwe club gaat.”

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname