Times of Suriname

Christoph schiet IMT naar bekerfinal­e

-

VOETBAL - Wensley Christoph heeft woensdagav­ond met een late treffer Inter Moengo Tapoe (IMT) naar de finale van het bekertoern­ooi van de Surinaamse Voetbal Bond geschoten. IMT stond bij de rust met 2-1 achter, maar won uiteindeli­jk met 3-2 in het Essedstadi­on van Walking Boyz Company (WBC).

De teams begonnen heel aanvallend aan de wedstrijd, waardoor beide in het eerste kwartier enkele goede kansen kregen om de score te openen. Aan de zijde van IMT liet Christoph een niet te missen kans liggen, terwijl aan de zijde van WBC Ike Adams en Giovanni Drenthe niet scherp waren in de afronding. In de 22ste minuut kwam het scorebord eindelijk in beweging, toen Obrendo Huiswoud uit een strafschop IMT op voorsprong bracht: 1-0. De vreugde bij de club uit Moengo was van korte duur, omdat twee minuten later Bruce Diporedjo voor de 1-1 zorgde. Hierna nam het tempo wat af en de teams hielden elkaar in evenwicht, maar in de blessureti­jd van deze helft viel er nog een doelpunt. In de 47ste minuut maakte Clairence Prade de 2-1 voor WBC; hierdoor ging het de rust in met een nipte voorsprong. IMT begon aanvallend aan de tweede helft, terwijl WBC behoudend speelde. In de 58ste minuut wist IMT toe te slaan en kwam via Christoph op 2-2. IMT bleef aanvallend spelen, maar WBC wist goed stand te houden. In de laatste tien minuten speelden de teams heel voorzichti­g en wilden geen fouten maken. Het leek alsof dit duel in de verlenging zou gaan, maar in de blessureti­jd schoot Christoph de 3-2 binnen en loosde hiermee zijn team naar de bekerfinal­e.

In de andere semifinale­wedstrijd wist Flora met 1-0 te winnen van Junior.