Times of Suriname

Familie en vrienden nemen afscheid van prinses Christina

-

SOESTDIJK - Familie en vrienden van de vorige week overleden prinses Christina hebben gisteren afscheid van haar genomen. De jongste zus van Beatrix is vorige week vrijdag op 72-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van botkanker.

Het stoffelijk overschot van de prinses is gisterocht­end onder begeleidin­g van de koninklijk­e familie naar het koetshuis van de Koninklijk­e Stallen gebracht. Na een plechtighe­id van ruim één uur vond volgde een ontvangst in het paleis. Om 15.30 uur vertrok de lijkwagen naar het crematoriu­m. Ook de crematie gebeurde in besloten kring. De koninklijk­e familie heeft talloze steunbetui­gingen in condoleanc­eregisters ontvangen.

Prinses Christina werd op 18 februari 1947 geboren op Paleis Soestdijk in Baarn. Ze was de vierde en jongste dochter van koningin Juliana en prins Bernhard. Haar roepnaam was eigenlijk Marijke, maar in 1963 koos ze ervoor haar tweede naam Christina als roepnaam te gaan gebruiken.

In 1975 is de prinses met Jorge Guillermo getrouwd. Dit deed ze overigens zonder toestemmin­g van het parlement. Ze kregen drie kinderen Bernardo, Nicolás en Juliana. In 1996 werd hun huwelijk ontbonden. Eind 2017 werd botkanker geconstate­erd bij prinses Christina. In juni van het daaropvolg­ende jaar zei ze de ziekte als ‘chronische conditie’ te zien, waarmee ze ‘goed kan leven’.

De vrouw werd geroemd om haar zangstem. Prinses Christina had daarnaast ook een voorliefde voor kunst.

(NU)

 ??  ?? De stoet bestaande uit onder andere prinses Beatrix met voorop de kist met wijlen prinses Christina. (Foto: NU)
De stoet bestaande uit onder andere prinses Beatrix met voorop de kist met wijlen prinses Christina. (Foto: NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname