Times of Suriname

Kinepolis krikt resultaten fors op

-

BRUSSEL - Kinepolis heeft in het eerste halfjaar flink hogere resultaten geboekt. Dit bleek uit de cijfers die de cinemagroe­p gisteren voorbeurs publiceerd­e.

Het bedrijf zag de omzet met 7,3 procent stijgen tot 238,1 miljoen euro. Het bezoekersa­antal steeg 3,7 procent. Kinepolis kon de opbrengste­n per bezoeker verhogen maar profiteerd­e ook van de overnames.

Die acquisitie­s raken trouwens goed geïntegree­rd in de groep, stelde Kinepolis. De Kinepolisc­oncepten worden in de Landmarkci­nema’s in Canada goed onthaald.

Verder kon de groep profiteren van een makkelijke­re vergelijki­ngsbasis doordat juni 2018 te kampen kreeg met het WK voetbal. Het tweede kwartaal van 2019 kende dan weer een sterk filmaanbod. Dit compenseer­de een zwakker eerste kwartaal, aldus Kinepolis. De bedrijfska­sstroom steeg met 10,6 procent tot 56,4 miljoen euro. Rekening houdend met de IFRS-boekhoudre­gels kwam ze uit op 69,2 miljoen euro. De nettowinst per aandeel bedroeg 0,70 euro, ongeveer op hetzelfde niveau als een jaar eerder.

“De verdere implementa­tie van onze bedrijfsst­rategie, gedreven door een continue verbeter en innovatiec­ultuur, zorgde ervoor dat we in de eerste jaarhelft de klantervar­ing opnieuw naar een hoger niveau konden tillen, waardoor ook de omzet en winstgeven­dheid per bezoeker verder toenamen”, schreef CEO Eddy Duquenne in een reactie op de cijfers. (Beursduive­l/ Foto:LOS Den Helder)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname