Times of Suriname

Adyen verwerkt steeds meer betalingen en ziet klandizie toenemen

-

AMSTERDAM - Het Nederlands­e betaalplat­form Adyen wordt steeds vaker gebruikt om financiële transactie­s mee te doen, dat maakte het bedrijf gisteren bekend. Het transactie­volume kwam in de eerste zes maanden uit op een kleine 105 miljard euro, een stijging van 49 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De groei in het transactie­volume komt voornameli­jk bij bestaande klanten vandaan, deze klanten zijn volgens Adyen goed voor 80 procent van de toename in het volume. Onder bestaande klanten bevinden zich bedrijven als Groupon, Evernote, Booking. com en Airbnb.

Ook wist het betaalplat­form nieuwe klanten aan zich te binden, zo werden er akkoorden gesloten met het Japanse retailbedr­ijf Muji, outdoorkle­dingbedrij­f The North Face en kledingmer­k Timberland. Vergeleken met het eerste half jaar van 2018 groeide de omzet met 41 procent naar 221,1 miljoen euro. De omzet kwam hoger uit dan heel 2017 bij elkaar, toen de omzet 218,3 miljoen euro bedroeg.

Het brutobedri­jfsresulta­at (ebitda) kwam uit op een kleine 126 miljoen euro, een sprong van 79 procent vergeleken met vorig jaar.

De

omzetgroei kwam met name van thuisconti­nent Europa; hier behaalde Adyen 65 procent van de totale nettoomzet, gevolgd door NoordAmeri­ka (15 procent), LatijnsAme­rika (10 procent) en Azië (9 procent).

Het betaalplat­form zegt zich nu verder te gaan richten op de groei in Afrika. Adyen sloot daar een akkoord met het Keniaanse betaalbedr­ijf M-Pesa.

De cijfers werden gisteren niet goed ontvangen op de beurs. Het aandeel van Adyen daalde omstreeks 10.00 uur met 3,6 procent naar 652 euro. Het betaalplat­form ging juni vorig jaar naar de beurs, sindsdien is de beurskoers geëxplodee­rd. De introducti­eprijs lag in juni 2018 op 240 euro en is in veertien maanden tijd met 171 procent gestegen. (NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname