Times of Suriname

Omzetspron­g IBA

-

HAMBURG - IBA heeft in de eerste zes maanden van dit jaar meer omzet geboekt, terwijl het bedrijfsre­sultaat verbeterde. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de cijfers van het bedrijf.

De omzet bedroeg 102,8 miljoen euro in het afgelopen jaar, hetgeen een stijging betekende van 13,8 procent. De omzet omvat alleen de proton therapy divisie en de ‘Other Accelerato­rs’ divisie. Vooral de omzet uit dienstverl­ening trok flink aan, aldus IBA. Over het afgelopen halfjaar kwam het rebitda-verlies uit op krap 1,6 miljoen euro, vergeleken met 3,1 miljoen euro negatief vorig jaar. De verbeterin­g viel vooral toe te schrijven aan de positieve impact van de nieuwe boekhoudku­ndige IFRS 16regels van 1,9 miljoen euro.

Het rebit-verlies nam wel toe van 6,2 miljoen tot 7,1 miljoen euro, mede vanwege prijsdruk door de toegenomen concurrent­ie en toegenomen investerin­gen in onderzoek en ontwikkeli­ng.

CEO Olivier Legrain bleek vooral te spreken over de sterke order intake bij alle activiteit­en, maar vooral in Other Accelerato­rs. Door de bestelling van drie nieuwe Proton Therapie-diensten en negen nieuwe orders in Other Accelerato­rs, steeg de omzet flink, aldus de topman. Outlook

Op basis van de huidige voorzichti­ge vooruitzic­hten op de markt van de protonther­apie, handhaaft IBA de vooruitzic­hten voor een positieve rebit voor 2019.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname