Times of Suriname

Gouden huwelijk voor echtpaar Hanoeman-Ramasre

-

SARAMACCA - Ramdew Hanoeman en Indrawatie Ramasre van de Catharina Sophiastra­at no 276 in het district Saramacca hebben gisteren het feit dat zij vijftig jaar zijn getrouwd, herdacht. Dit is een mijlpaal voor het echtpaar en de familie. Man en vrouw zijn in het huwelijk getreden op 23 augustus 1969.

Hanoeman is geboren op 18 september 1946 in het district Saramacca. Hij is werkzaam geweest als truckchauf­feur. Hij vertrok in 1979 met zijn gezin naar Nederland en was 5 jaar werkzaam als productiem­edewerker bij een productieb­edrijf. In Suriname begon hij met het telen van rijst te Lareco. Thans doet hij nog steeds aan tuinbouw.

Ramasre zag het levenslich­t op 2 februari 1954 in het district Suriname. Haar hobby’s zijn: tuinieren, winkelen, en bloemen planten. Ze was 22 jaar werkzaam bij Philips in Nederland. Het echtpaar heeft twee zonen, een dochter en drie kleinkinde­ren. Wederzijds respect, liefde, vertrouwen, begrip en de zegen van de Almachtige hebben volgens het echtpaar ertoe geleid dat zij nu, 50 jaar verder, nog steeds samen zijn. De gezondheid­ssituatie van het echtpaar is redelijk te noemen. De echteliede­n belijden het hindoegelo­of. Hoogtepunt voor het echtpaar is de geboorte van hun kinderen. Dat zij tot volwaardig­e burgers zijn opgegroeid, goede posities in de maatschapp­ij hebben en ook dat zij gelukkig zijn met de kinderen en overige familie. Een boodschap dat het echtpaar voor de jongeren heeft is, dat liefde voor elkaar op de eerste plaats moet staan. Verder dat ze geduld voor elkaar moeten opbrengen, eerlijk zijn tegenover elkaar, eerbied en respect moeten hebben voor hun ouders en naasten; op de eerste plaats voor de Almachtige. Districtsc­ommissaris van Saramacca, Remy Tarnadi, bracht de felicitati­es namens president Desi Bouterse en first lady Ingrid BouterseWa­ldring over aan het koppel. Hij overhandig­de een bloemstuk en een gesloten enveloppe aan het echtpaar.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname