Times of Suriname

NPS en ABOP wachten op advies commissie over eventuele samenwerki­ng

-

PARAMARIBO - Het wachten is op de speciaal ingestelde commissie die een eventuele samenwerki­ng tussen de oppositiep­artijen NPS en ABOP moet uitbrengen. “Ik wil er nog geen tijd aan verbinden, maar het zal spoedig moeten gebeuren”, zegt NPS-voorzitter Gregory Rusland aan

Times of Suriname.

Als uitgangspu­nt wordt gekeken naar onder andere het aantal zetels en stemmen die de twee politieke partijen afzonderli­jk hebben vergaard bij de verkiezing­en van 2015. Ook de vooruitzic­hten voor de komende verkiezing­en. Op dit moment vertegenwo­ordigt ABOP vijf zetels in vier districten. De NPS heeft drie zetels in twee districten met een hoge kiesdrempe­l. Zowel NPS als ABOP is de mening toegedaan te zullen groeien qua stemmen en zetels.

Rusland benadrukt dat er nog geen sprake is van een definitief besluit, maar de intentie is wel aanwezig om dit te doen. “De commissie moet voor ons gaan uitzoeken wat de mogelijkhe­den zijn.”

Politieke organisati­es zijn genoodzaak­t te fuseren en zich als één partij in te schrijven bij de aankomende verkiezing­en. Dit komt na de recente wijzing in de verkiezing­swetgeving.

De NPS herdenkt op 29 september haar 73-jarig bestaan. Een dag eerder zal zij een feestverga­dering houden, waarbij zij haar verkiezing­scampagne zal inluiden. De verwachtin­g is dat op die dag wat meer duidelijkh­eid zal komen in de gekozen strategie om de verkiezing­en in te gaan. Rusland laat er geen geheim over bestaan dat de NPS gaat voor regeermach­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname