Times of Suriname

Bayer Leverkusen behoudt perfecte score

-

VOETBAL - Bayer Leverkusen heeft zaterdag zonder veel moeite ook de tweede competitie­wedstrijd gewonnen. Peter Bosz zag zijn ploeg zegevierde op bezoek bij Fortuna Düsseldorf: 1-3

Tegen Düsseldorf kwam de equipe van Bosz overtuigen­d voor de dag. In de zesde minuut lag de bal al in het doel voor de bezoekers. Spits Kevin Volland was voor de veranderin­g op de rechterfla­nk te vinden en hoopte met een voorzet Kerem Demirbay te bereiken, maar zag Lewis Baker de bal met zijn voet in eigen doel werken.

Een fijne start voor Leverkusen, dat in de eerste helft nauwelijks in de problemen kwam tegen Düsseldorf en ondertusse­n pogingen waagde om de marge te verdubbele­n. Een kopbal van Sven Bender bereikte het doel niet en Demirbay schoot naast. De middenveld­er had daarna alsnog een rol in de 0-2 van Leverkusen toen hij aanlegde voor een vrije trap. Demirbay vond de vrij lopende Charles Aránguiz, die de bal op de borst aannam en hard raak schoot. De scheidsrec­hter keurde de goal aanvankeli­jk af vanwege hands, maar de VAR gaf alsnog groen licht. Vlak voor rust werd het ook nog 0-3 via Karim Bellarabi, die op aangeven van Volland scoorde en Leverkusen zo met een comfortabe­le voorsprong de rust in stuurde. Leverkusen hield in de tweede helft vrij eenvoudig de overhand en kwam via Bellarabi al bijna meteen op 0-4. Kort daarna werkte Düsseldorf de bal bijna in eigen doel. Een van de weinige wapenfeite­n na rust van de thuisploeg kwam van Baker, die een vrije trap in de handen van keeper Lukas Hradecky schoot. Aan de andere kant stuitte Bellarabi op doelman Zack Steffen. Alfredo Morales schoot namens Düsseldorf naast het doel en was uiteindeli­jk nog wel trefzeker na twijfelach­tig verdedigen­d optreden van Jonathan Tah. Het bleek niet meer dan een eretreffer voor Düsseldorf.