Times of Suriname

Manchester United onderuit tegen Crystal Palace

-

VOETBAL - Manchester United maakt alweer kennis met de harde realiteit. Te grillig voorin, defensief kwetsbaar. Zeker met een grabbelend­e De Gea. Crystal Palace trapte amper vier keer op doel, twee keer was het raak. De ingevallen Benteke liet zich graag mee betrekken in het bezoekende feestje.

4-0 tegen Chelsea op de openingssp­eeldag, maandag een draw op de Wolves nadat Pogba een penalty miste. Op Old Trafford werd er reikhalzen­d uitgekeken naar de komst van Crystal Palace. Dat draaide even anders uit. De Mancunians vervielen in het oud zeer dat hen vorig seizoen de Champions League kostte. Lang geen antwoord op de prima defensieve organisati­e van Palace, voorin weinig efficiënt. Na Pogba maandag, was het nu de beurt aan Rashford om een strafschop te missen. De penaltypol­emiek -Pogba werd in de media haast gevierende­eld na zijn misser op Molineux- houdt aan.

Wat een verschil met Palace. Dat scoorde op het halfuur de 0-1, na hun eerste baltoets in de zestien. Lindelof afgetroefd in de lucht, Jordan Ayew gaf De Gea het nakijken. Na de pauze en ongetwijfe­ld harde woorden van Solskjaer voerde United de druk op, maar het bleef lang de tanden stukbijten. Ook Tierney of de VAR werkten niet mee, toen Kelly ongestraft Martial mocht uitkleden en ook Rashford van een kale reis thuiskwam. Een kwartier voor tijd mocht Benteke invallen. De Duivel zorgde met enkele goeie baltoetsen voor rust. Het vertrouwen toch wat opgekrikt. Pas in minuut 89 trof Daniel James, een 21-jarige Welshman die is overgekome­n van Swansea, heerlijk raak. Een lichtpunt, die James. Zijn tweede goal al. De mokerslag moest dan nog volgen. Een counter, ingeleid door Benteke, werd binnengetr­apt door van Aanholt. Daar zag De Gea er echt niet goed uit. Solskjaer en 75.000 United-fans trokken bleek weg. Zij mogen zich opmaken voor opnieuw een seizoen in de schaduw van buur City. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname