Times of Suriname

Liverpool laat Arsenal kansloos

-

VOETBAL - Liverpool heeft Arsenal met duidelijke cijfers verslagen op het eigen Anfield. Door twee goals van Mohamed Salah en eentje van Joël Matip wonnen The Reds met 3-1 van The Gunners. Lucas Torreira redde vlak voor het einde de eer.

In de beginfase tegen Arsenal was het even schrikken bij een situatie met Adrián. Na een miscommuni­catie met Virgil van Dijk kon Pierre-Emerick Aubameyang bijna profiteren van het geklungel in de Liverpool-defensie. Gelukkig voor Liverpool liep het af met een sisser. De spits uit Gabon lobte de bal naast.

Waar Van Dijk in die miscommuni­catie een rol had, zo had hij ook een rol bij de openingstr­effer van Liverpool. Vier minuten voor de rust nam Trent Alexander-Arnold en omdat Van Dijk druk was met twee Arsenal-verdediger­s, was het Matip die de 1-0 binnen kon koppen.

Na rust was de wedstrijd snel gespeeld. Salah mocht een penalty nemen nadat hij zelf heel kort aan zijn shirt werd getrokken door Arsenalver­dediger David Luiz. De Egyptenaar bleef rustig en noteerde de 2-0. Die marge werd tien minuten later, in de 59ste minuut, zelfs nog vergroot tot twee goals. Het was wederom Salah die begon te sprinten en zijn fraaie rush in de verre hoek afrondde: 3-0.

Met de komst van Alexandre Lacazette probeerde Arsenalcoa­ch Unai Emery nog wel iets te forceren, maar dat was uiteraard al te laat. Torreira zorgde nog wel voor de eretreffer, maar na overwinnin­gen op Burnley en Newcastle United moest Arsenal toch echt de eerste nederlaag van het seizoen slikken: 3-1.

Door die zege staat Liverpool bovenaan in de Premier League met negen punten uit drie wedstrijde­n. Daarmee is de ploeg van coach Jürgen Klopp de enige ploeg die nog geen punten verspeelde dit seizoen. (VP)

 ??  ?? Dani Ceballos van Arsenal probeert weg te draaien van Mohamed Salah. (Foto: The Guradian)
Dani Ceballos van Arsenal probeert weg te draaien van Mohamed Salah. (Foto: The Guradian)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname