Times of Suriname

IMT legt beslag op kampioensc­hap

-

VOETBAL - Inter Moengo Tapoe (IMT) heeft zaterdag beslag gelegd op het landskampi­oenschap. De club uit Moengo won het kampioensc­hapsduel van PVV in het Essedstadi­on met 2-0, nadat de Moengoneze­n bij de rust met 1-0 voor stonden. IMT eindigt de eerste divisie met 77 punten uit 30 duels. Robinhood, de kampioen van vorig seizoen, moet nu genoegen nemen met het semikampio­enschap. De voormalige kampioen heeft 73 punten uit 29 duels en heeft nog een wedstrijd te gaan in de competitie.

IMT was verplicht te winnen van PVV, als het kampioen wilde worden. De club uit Moengo begon heel aanvallend en in de 12de minuut kwam het scorebord in beweging. Uit een hoekschop kopte Cerezo Haabo de 1-0 binnen. IMT bleef de wedstrijd domineren en kreeg nog meer kansen om uit te lopen, maar deze kansen werden niet verzilverd. Zo lieten Haabo en Wensely Christoph enkele goede mogelijkhe­den liggen op de 2-0. PVV werd enkele malen gevaarlijk via dode momenten, maar doelman Obrendo Huiswoud van IMT was vastberade­n om zijn doel schoon te houden en liet niets langs zich voorbij gaan. Hierdoor ging IMT de rust in met een nipte voorsprong.

IMT bleef in de tweede helft de dominante partij, maar het verlossend­e doelpunt bleef uit. PVV kon nauwelijks in het spel komen en zat op de hielen van de tegenstand­er. Pas in de 82ste minuut stelde Anduello Amoeferie het kampioensc­hap veilig voor IMT. Uit een vrije trap schoot de verdediger het leder keihard in de touwen: 2-0. Hierna was het wachten op het laatste fluitsigna­al van de arbiter. IMT greep zodoende de tiende landstitel.