Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1789 - De eerste universele Verklaring van de Rechten van de Mens en de Burger wordt in Frankrijk openbaar gemaakt.

2009 - Twee in Somalië ontvoerde agenten van de Franse inlichting­endienst worden vrijgelate­n. Radicale islamisten ontvoerden hen een maand eerder vanuit een hotel in de hoofdstad Mogadishu.

Politiek

1939 - Verregaand­e autonomie voor Banat en Kroatië binnen het koninkrijk Joegoslavi­ë na onderhande­lingen met de Kroatische boerenpart­ij.

2016 - De autoriteit­en in Bolivia stellen drie leiders van de mijnwerker­svakbond in staat van beschuldig­ing voor de gewelddadi­ge dood van de onderminis­ter van Binnenland­se Zaken een dag eerder.

Wetenschap en technologi­e

1854 - In het tijdschrif­t L’Illustrati­on beschrijft de Fransman Charles Bourseul het basisprinc­ipe van de telefoon.

Geboren

1980 - Macaulay Culkin

Macaulay Carson Culkin (New York, 26 augustus 1980) is een Amerikaans filmacteur.

De acteercarr­ière van Culkin begon als kindster eind jaren ‘80, waarin hij speelde in de komische film Uncle Buck en daarna in de kinderfilm Home Alone. In 1992 werd een vervolg gemaakt, Home Alone 2: Lost in New York getiteld. Culkin wordt gezien als één van de grootste kinderster­ren ooit dankzij deze twee Home Alonefilms. Culkin was in zijn succesjare­n erg goed bevriend geraakt met popzanger Michael Jackson, en kwam graag op bezoek op zijn ranch ‘Neverland’ en speelde mee in zijn videoclip Black or White. Hij heeft een relatie met Brenda Song. (Foto:myCast)

1993- Keke Palmer

Lauren Keyana ‘Keke’ Palmer (Harvey, Illinois, 26 augustus 1993) is een Amerikaans zangeres en actrice die op heel jonge leeftijd bekend is geworden. Zij begon met zingen op 6-jarige leeftijd in een kerkkoor en werd bekend door haar rol in de film Akeelah and the Bee. Ze heeft verder een rol gespeeld in: Madea’s Family Reunion(2006) en Joyful Noise(2012). (Foto: CelebsCoup­les)

 ??  ?? Keke Palmer
Keke Palmer
 ??  ?? Macaulay Culkin
Macaulay Culkin

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname