Times of Suriname

Ibrahimovi­c denkt aan Premier League

-

VOETBAL - Zlatan Ibrahimovi­c verliet Manchester United vorig jaar voor LA Galaxy en heeft in ruim een jaar tijd een onuitwisba­re indruk achter gelaten in de Major League Soccer. De 37-jarige Zweed was dit seizoen goed voor dertien doelpunten en drie assists in zestien competitie­duels. Ibrahimovi­c is overtuigd van zichzelf en wanneer hij na afloop van het duel met Los Angeles FC de vraag krijgt of hij nog mee zou kunnen in de Premier League, laat het antwoord zich raden.

“Ik zou nog makkelijk kunnen spelen in de Premier League. Ik ben hier als Manchester United me nodig heeft”, aldus Ibrahimovi­c, die vervolgens aangeeft dat een terugkeer naar Engeland niet in de lijn der verwachtin­g ligt. “LA Galaxy heeft me, dus sorry.” De ex-Ajacied speelde van medio 2016 tot maart 2018 voor Manchester United en won in die periode de Community Shield, League Cup en Europa League. Hij kwam tot 28 doelpunten in alle compeitite­s voor The Red Devils. “Ik heb mijn werk in Europa gedaan. Ik heb ervan genoten. Ik heb 33 prijzen gewonnen en hopelijk kan ik er hier nog wat aan toevoegen. Daarna zullen we zien waar het avontuur eindigt.”

Gedurende zijn tijd op Old Trafford bouwde Ibrahimovi­c een goede band op met Paul Pogba. De middenveld­er werd de afgelopen maanden veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid. Ibrahimovi­c geeft aan nog regelmatig in contact te staan met de Franse middenveld­er. “Ik geef hem veel advies”, vertelt Ibrahimovi­c, die niet op de details wil ingaan. “Maar dat is niet iets wat ik met jullie ga delen.” LA Galaxy speelde eerder deze week met 3-3 gelijk tegen Los Angeles FC, de koploper uit de Western Conference van de MLS. Ibrahimovi­c maakte de eerste twee doelpunten namens zijn ploeg in dat duel. Aanstaande maandag wacht de uitwedstri­jd tegen Seattle Sounders. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname