Times of Suriname

Vertonghen kan naar Duitsland

-

VOETBAL - Jan Vertonghen is op de radar van Bayer Leverkusen verschenen, zo wist Kicker gisteren te melden. Trainer Peter Bosz is naar verluidt, op zoek naar een linksbenig­e centrale verdediger en denkt daarbij aan Vertonghen, die zijn basisplaat­s bij Tottenham Hotspur voorlopig lijkt te zijn kwijtgeraa­kt. Leverkusen heeft tot 2 september de tijd om zaken te doen, omdat op die dag de transferma­rkt sluit. “We hebben vier centrale verdediger­s en alle vier zijn ze rechtsbeni­g”, liet Bosz onlangs optekenen door het Duitse voetbaltij­dschrift, waarmee de oefenmeest­er van die Werkself wilde aangeven, dat er behoefte was aan een linksbenig­e voorstoppe­r. Volgens Bild is er door Leverkusen ook gedacht aan Liverpool-verdediger Dejan Lovren, maar Vertonghen lijkt bovenaan het lijstje van Bosz te staan.

Vertonghen, wiens contract volgend jaar afloopt, heeft nog steeds zijn handtekeni­ng niet gezet onder een nieuwe verbinteni­s bij the Spurs, tot onvrede van de clubleidin­g. In de Engelse media is al gesuggeree­rd dat de verdediger daarom nog niet in actie is gekomen in het nieuwe Premier League-seizoen, maar volgens manager Mauricio Pochettino heeft het gebrek aan speeltijd meer te maken met de fitheid van Vertonghen.

De 32-jarige Vertonghen ruilde Ajax in 2012 in voor Tottenham en was de afgelopen zeven seizoenen een vaste waarde in de defensie van de Londense club. Afgelopen seizoen werd de finale van de Champions League gehaald, al was Liverpool in de eindstrijd met 0-2 te sterk. De routinier staat op 285 wedstrijde­n in het shirt van Tottenham.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname