Times of Suriname

Bouwinspec­tie Haga Lyceum uitgevoerd met hulp van politie

-

AMSTERDAM - Het pand van het Haga Lyceum in Amsterdam is gistermidd­ag alsnog bouwkundig onderzocht door inspecteur­s. Die wilden de inspectie al eerder uitvoeren, maar het schoolbest­uur liet dat niet toe. De inspecteur­s werden vrijdag wel begeleid door de politie. Volgens een woordvoerd­er van de onderwijsw­ethouder is de inspectie goed verlopen en wordt er een rapport over opgesteld. Haga en de overheid hebben al lange tijd bonje over tal van zaken en ook over de bouwinspec­tie botsen de partijen. De gemeente kondigde de bouwinspec­tie aan, nadat de school dinsdag zei de indeling van het pand aan de Naritaweg te hebben veranderd om zo meer leerlingen te kunnen huisvesten. Deze week bezochten bouwinspec­teurs en de brandweer het pand, maar de schooldire­ctie belette ze hun werk te doen.

Onderwijsw­ethouder Marjolein Moorman schreef gisteren aan de gemeente dat het gebouw door die herindelin­g moet worden bekeken op brandveili­gheid, constructi­eve veiligheid en luchtkwali­teit. Dat is nodig “in het belang van de veiligheid van de kinderen en vanuit de wettelijke verantwoor­delijkheid.”

Amsterdam en het Haga Lyceum zijn verwikkeld in een juridische strijd, onder meer over uitbreidin­gsplannen. De gemeente bood het Haga onlangs een ander schoolgebo­uw aan als dependance. Volgens schoolbest­uurder Soner Atasoy kwam dat aanbod te kort voor aanvang van het schooljaar. Ook met het ministerie van Onderwijs ligt het schoolbest­uur overhoop. Na een kritisch inspectier­apport zei minister Arie Slob dat het schoolbest­uur moest vertrekken. Maar het is nog onbekend of en wanneer Slob concrete stappen neemt.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname