Times of Suriname

‘Trouwe’ persoonlij­ke assistente Trump ontslagen na lekken informatie over president en familie

-

VS - Madeleine Westerhout, al meer dan twee jaar de persoonlij­ke assistente van de Amerikaans­e president Donald Trump, werd gisteren tot ontslag gedwongen omdat ze informatie over de familie van Trump lekte naar verschille­nde journalist­en. Dat melden Amerikaans­e media.

Wie Trump de voorbij jaren aan de lijn wou krijgen, moest eerst voorbij Westerhout. De nog altijd maar 28-jarige Amerikaans­e werkte sinds de aanstellin­g van Trump in januari 2017 als diens persoonlij­ke assistente. Daarvoor was ze verantwoor­delijk voor de ontvangst van Trumps gasten in de Trump Tower in New York. Ze begeleidde toen toppolitic­i en belangrijk­e zakenmense­n in de lift. Aan de blitzcarri­ère van het ‘liftmeisje’ van Trump komt nu dus een abrupt einde.

Volgens de New York Times, die als eerste met het nieuws kwam en anonieme bronnen aanhaalt, onthulde Trumps trouwe assistente familiale en andere kwesties gelieerd aan het Witte Huis tijdens een etentje met verslaggev­ers in Berkeley Heights in de staat New Jersey eerder deze maand. Op dat moment bracht Trump zijn vakantie door op zijn golfclub in Bedminster.

Ook andere media, waaronder CNN, Politico en CBS News, berichten op basis van verschille­nde bronnen over het vertrek van de getalentee­rde Westerhout. Volgens CNN verklaarde Westerhout tijdens de gedachtewi­sseling met de journalist­en niet duidelijk dat het om een ‘off the record’-gesprek ging. Een aanwezige verslaggev­er zou medewerker­s van het Witte Huis op de hoogte gebracht hebben van het diner. Trump en Westerhout hadden een “hechte” relatie, aldus een voormalige functionar­is van het Witte Huis aan CNN, die ook zei dat het verspreide­n van info over de familie van de president een “rode lijn” was die niet overschred­en mocht worden. Dat gebeurde begin deze maand dus wel. Nog volgens de New York Times is Westerhout voortaan een “afzonderli­jke werknemer” en heeft ze niet langer toegang tot het Witte Huis. Het Witte Huis weigerde commentaar te geven op het vertrek van Westerhout.

(HLN)

 ??  ?? Madeleine Westerhout en Amerikaans president Trump in betere tijden. (Foto: HLN)
Madeleine Westerhout en Amerikaans president Trump in betere tijden. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname