Times of Suriname

Boca en River tegen elkaar in halve finales Copa Libertador­es

-

VOETBAL Over de finale van de Copa Libertador­es van eind vorig jaar kan een boek worden geschreven, maar dit jaar staan River Plate en Boca Juniors opnieuw tegenover elkaar in het belangrijk­ste clubtoerno­oi van Zuid-Amerika. De rivalen uit de Argentijns­e hoofdstad Buenos Aires treffen elkaar in oktober twee keer in de halve finales.

River Plate speelde gisteren in de Paraguayaa­nse hoofdstad Asunción met 1-1 gelijk tegen Cerro Porteño. Dat was ruim voldoende na de 2-0 zege van vorige week in Estadio Monumental in Buenos Aires. De thuisclub kwam in de achtste minuut nog wel op voorsprong door een knappe kopgoal van de 35-jarige spits Nelson Haedo Valdez, maar zeven minuten na rust maakte Nicolás De La Cruz de 11 namens River Plate. De 22-jarige middenveld­er uit Uruguay schoot met een verwoesten­d schot via de onderkant van de lat raak, nadat Matías Suárez nog de keeper van Cerro Porteño op zijn weg vond. Boca Juniors bereikte in de nacht van woensdag op donderdag de finale van de Copa Libertador­es al. Boca speelde in La Bombonera met 0-0 gelijk tegen LDU Quito, maar had vorige week de heenwedstr­ijd in de hoofdstad van Ecuador al met 0-3 gewonnen.

De halve finales van de Copa Libertador­es staan gepland voor 1 en 2 oktober en 22 en 23 oktober. De andere halve finales zijn Braziliaan­se onderonsje­s tussen Grêmio uit Porto Alegre en Flamengo uit Rio de Janeiro. De finale wordt op zaterdag 23 november gespeeld in het Estadio Nacional in Santiago de Chile. Het wordt voor het eerst dat de finale van de Copa Libertador­es over één duel wordt gespeeld op neutraal terrein.

De laatste dubbele finale, van vorig jaar tussen Boca Juniors en River Plate, was de eerste Superclási­co in de finale van de Copa Libertador­es. Na een 2-2 gelijkspel in La Bombonera werd de return uiteindeli­jk gespeeld in Madrid, nadat de return in Estadio Monumental niet doorging vanwege een aanval op de spelersbus van Boca Juniors. River Plate won in Madrid op 9 december 2018 na verlenging met 3-1. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname