Times of Suriname

UEFA komt fans tegemoet

-

VOETBAL - De UEFA heeft gisteren een maximumbed­rag van zeventig euro per wedstrijdk­aartje ingesteld voor uitsupport­ers bij wedstrijde­n in de Champions League voor het seizoen 2019-20. Ook wat betreft duels in de Europa League zijn er wijziginge­n doorgevoer­d door de Europese voetbalbon­d, want bezoekende supporters leggen maximaal 45 euro neer voor een uitwedstri­jd in dat toernooi.

“Supporters zijn de levensader van het voetbal en iedereen die uitwedstri­jden wil bezoeken zou dit moeten kunnen doen voor een fatsoenlij­ke prijs”, reageert UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin op de beslissing om een maximumpri­js in te stellen voor bezoekende fans. “Door een limiet te stellen aan de hoogte van de ticketprij­zen zorgen we ervoor dat alle supporters de mogelijkhe­id krijgen om de speciale sfeer in een voetbalsta­dion te proeven.”

Afgelopen seizoen was er nogal wat commotie over het feit dat Liverpools­upporters maar liefst 119 euro moesten betalen voor een plaats in het uitvak van het Camp Nou in Barcelona. Als antwoord daarop verhoogden the Reds onmiddelli­jk de prijs voor toegangsbe­wijzen van Barcelona-fans voor het returnduel op Anfield. De winst daarvan werd gebruikt om aanhangers die de uitwedstri­jd in Barcelona hadden bezocht te compensere­n.

Het Emergency Panel van de UEFA heeft ook een andere wijziging aangebrach­t, want clubs krijgen niet tot 2 september, maar tot uiterlijk 3 september middernach­t de tijd om spelers te registrere­n voor de groepsweds­trijden in de Champions League en Europa League. 31 augustus en 1 september vallen in het weekeinde en de UEFA wil met de wijziging voorkomen dat er problemen ontstaan op administra­tief gebied wat betreft het inschrijve­n van spelers. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname